Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 30. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti

Eljárás indult a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok miatt

Eljárás indult a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok miatt

A rendőrség eljárást indított a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok ügyében.

Hétfőn a hvg.hu írt a nemzeti park honlapjára hivatkozva arról, hogy több mérgezett állatot is találtak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a múlt héten. A cikk szerint mindegyik állaton látható volt a mérgezés tünete, a madaraknál a görcsbe rándult ujjak, a rókáknál az összehúzott testtartás.

Az állatok pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet egyértelműen biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére azt közölte: a Duna-Dráva Nemzeti Park képviselője tett feljelentést múlt kedden ismeretlen tettes ellen lakossági jelzés alapján, mert egy réti sas tetemét találták Bölcske külterületén. Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemle során a rendőrök egy réti sas, egy réti héja, egy róka és több szarka tetemét is megtalálták a területen - írta a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.