Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:27, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Szeptember 15-én ülésezett Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának testülete.

Mely értekezleten több napirend került megtárgyalásra közte a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításának előkészítése is. A nap nagy szenzációja volt az első Kecskeméten gyártott Mercedes, amelyet bemutattak a közgyűlés tagjainak.

A napirend előtti felszólalások közepén érkezett a díszterembe Frank Klein, a Mercedes üzem igazgatója, aki bejelentette: alig három évvel azt követően, hogy a Daimler eldöntötte, miszerint Kecskeméten építi fel új üzemét, elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes, az első olyan darab, amelyet elejétől végéig itt gyártottak az üzem munkatársai. Az új B osztályt elhozták a Városháza belső udvarára, ahol a közgyűlés azonnal meg is tekinthette. Így aztán ők láthatták elsőként a járművet, amelyet a nyilvánosságnak ezen a héten mutatnak be a Frankfurti Autókiállításon. A gyár vezetésének ez a gesztusa valójában köszönet volt a város felé azért az együttműködésért, aminek köszönhetően rekord gyorsasággal felépült az üzem.

-Döntés a közterület-használati díjakról

A jövőben nem kell közterület-használati díjat fizetni Kecskeméten az egészségügyi, oktatási, környezetvédelmi és szociális jellegű rendezvények után.

-Változó építési szabályozások

Módosult Kecskemét Településszerkezeti Terve és helyi építési szabályzata. Ezt egyrészt a Centrum áruház és a piac környékén várható fejlesztések indokolták: az Univer ABC-t elbontják, és a parkoló igénybevételével új épület jön létre, a térszint alatt parkolóval, a földszinten és az első emelet egy részén üzlettérrel, másik részén és egy további szinten újabb parkolókkal. A területen jelenleg működő pavilonok az üzlettérben kapnak majd helyet. Így a jelenleginél jóval több, mintegy 150 parkoló jön létre. A piaccsarnok és az új épület köré gyalogos árkádsor épül, a teljes fejlesztés következtében pedig egy egységes, a belvárosban elvárt építészeti igényességű homlokzat alakul ki. A Centrum áruházat bővítik, átalakítják. A beruházó a földszinten részben üzleteket, részben parkolókat, további két emeleten szintén parkolókat építene, összesen mintegy 50-60 darab gépkocsi befogadására.

A módosítással érintett másik terület a Szélmalom csárdával szemközti, Kereskedő utca – déli elkerülő – 5-ös főút által határolt rész, amely gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató övezetbe kerül, ezzel egyidejűleg a gazdasági övezeteken belül a beépíthetőség 40-ről 50 százalékra emelkedik.

-Óvoda épülne a plébánia mögött

A The English Garden Pre-School fordult kérelemmel az önkormányzathoz, miszerint a Szent Család Plébánia mögött megvásárolná az egyik ingatlan 2500 négyzetméternyi részét, ahol jövőre óvodát építene. A közgyűlés ezért úgy döntött, hogy a terület értékesítésére nyilvános pályázatot ír ki, amelyben a minimális értékesítési ár nettó 37,5 millió forint.

-Újabb pályázat az ingatlanok értékesítésére

Eredménytelen lett az a pályázat, amelyet a város korábban egy Jókai utcai, egy Ferenczy Ida utcai, és egy Csongrádi utcai ingatlan, valamint a Városföldi Vendégház értékesítésére írt ki, jelentkező ugyanis nem volt. A grémium most újabb kiírásról döntött, a négy ingatlan összértéke mintegy nettó 178 millió forint.

-Kerékpárút építésére pályázik az önkormányzat

A Csalánosi út melletti kerékpárút építésére nyújt be pályázatot Kecskemét önkormányzata. Egy szakasz már korábban elkészült, most csak a folytatására van szükség.

-Külön testület foglalkozik a Rudolf laktanya és a volt Uszoda hasznosításával

Testületet hozott létre a közgyűlés a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításával kapcsolatosan. A bizottság feladata lesz az ingatlanok hasznosítási koncepciójának előkészítése, ennek érdekében pedig a szükséges szakmai egyeztetések lebonyolítása.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.