Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 10. 10:37, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött az e-receptek tesztelése több patikákban

Elkezdődött az e-receptek tesztelése több patikákban

Az eddigieknél jobb és biztonságosabb ellátási rendszer kialakítása a célja az e-recepteknek - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Az e-receptek bevezetésének kísérleti projektje márciusban mintegy 30 patikában kezdődött meg, a tervek szerint novemberben országosan is bevezetik.
A kamarai elnök elmondta: a fejlesztés nyomán az orvosok e-receptre fogják a gyógyszereket felírni és ez alapján fogják a betegek a gyógyszereket a patikákban kiváltani.

Hozzátette: a fejlesztőkkel abban állapodtak meg, hogy a betegek még jó ideig "felírási igazolást" kapnak, hogy nyomon tudják követni, milyen gyógyszereket írt fel az orvos. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a betegek gyakran "válogatnak" a felírt gyógyszerek között, a felírási igazolás pedig arra szolgál, hogy már azelőtt el tudják dönteni, melyik gyógyszert váltják ki, mielőtt elmennének a patikába.

A betegek nem a felírási igazolásra kapják meg a gyógyszereket - nyomatékosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére