Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2016. Június 11. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Ellenőrizték a vasúti átjárók biztonságát

Ellenőrizték a vasúti átjárók biztonságát

A GYSEV is csatlakozott a Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap rendezvényéhez

A GYSEV Zrt. az idei évtől csatlakozott az ILCAD 2016 – Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap elnevezésű rendezvényhez. A vasúttársaság munkatársai a rendőrséggel közösen három soproni, két csornai és egy ágfalvi vasúti átjáróban végeztek ellenőrzéseket pénteken. Az akció keretében szóbeli tájékoztatással, kiadványokkal és szórólapokkal hívták fel a közlekedők figyelmét a figyelmes közlekedésre és a szabályok betartására.

A „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” elsődleges célja, hogy rámutasson a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének.

A vasúti átjárókban a balesetek szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlenségéből következnek be, a vonatokban komoly kárt, az utasoknak pedig komoly késést okozva. A súlyos következménnyel járó tömegszerencsétlenségek elkerülése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a vasúti átjárókban áthaladó autóbuszokra, a buszvezetők szabályszerű járművezetésére is.

A kampány keretében június 10-én, pénteken összesen hat forgalmas vasúti átjáróhoz települtek ki a vasúttársaság és a rendőrség munkatársai. A rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV munkatársai szórólapokkal és szóbeli tájékoztatással hívták fel az átkelők figyelmét a kockázatokra.

Ezen kívül a vasúttársaság biztonsági szakértői vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát, szennyezettségét. Emellett megfigyelték az áthaladó vonatokon az előírt jelzéseket és a vasúti kocsik ajtóinak zárt állapotát is.

A helyszín kiválasztásakor elsődlegesen a nagy forgalmú, gépjármű, gyalogos és kerékpáros vasúti átjárókon volt a hangsúly. Az egész napos kampányban a GYSEV aktív és nyugalmazott munkatársai is részt vettek, így biztosítva a különböző korosztályok megfelelő elérését a tájékoztató akcióban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 16:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Augusztus 15. 13:00, hétfő | Helyi

Eltűnt ez a 14 éves lány

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2022. Augusztus 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Augusztus 14. 17:17, vasárnap | Helyi

Lopás miatt keresik ezt a férfit a rendőrök

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.