Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2023. Március 05. 09:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: Bloomberg

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Azonban övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is.

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere a Bloomberg kimutatása szerint.

A Tesla vezérigazgatójától tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH luxusmárka (LVMHF) vezérigazgatója vette át az első helyet, így Musk több mint két hónapig a második helyen állt a listán. Hétfőn azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy a Tesla részvényeinek emelkedése visszaemelte Musk-ot a világ leggazdagabb emberei listájának élére.

A Bloomberg szerint Musk nettó vagyona körülbelül 187,1 milliárd dollár volt hétfőn a piacok zárása után, ami éppen meghaladta Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

Míg a Tesla (TSLA) részvényei tavaly meredeken estek a Twitter problémákkal sújtott felvásárlása és a technológiai piac szélesebb körű visszaesése miatt, az elektromos járműgyártó részvényei azóta 2023-ban megugrottak.

Musk tavaly év végén tett adományainem rontottak sokat anettó vagyonán.Egy februári közzététel szerint augusztus és december között 11,6 millió Tesla-részvényt adott át meg nem nevezett jótékonysági célokra.A részvény értéke körülbelül 1,9 milliárd dollár volt az adományozás napján érvényes záróárak alapján.

A Tesla befektetői aggódtak amiatt, hogy túl sok figyelmet szentel az októberben megszerzett Twitternek, ugyanakkor elektromos autógyártója az iparágon belüli fokozott versennyel néz szembe.Musk decemberbenazt mondta, azt tervezi, hogy lemond a közösségi médiában betöltött posztjáról, ha talál valakit, aki elég "hülye" ahhoz, hogy elvállalja a munkát. Nemrég úgy nyilatkozott, lehet, hogy az év végéig stabilizálnia kell a Twitter pénzügyeit, mielőtt új vezérigazgatót nevezne ki.

Lehet, hogy Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere címet viseli, de övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is. A múlt év végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített – miután nettó vagyona a 2021. novemberi 340 milliárd dollárról 2022. decemberre 137 milliárd dollárra csökkent.

Címkék: elon musk, vagyon

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 07:37, szombat | Bulvár

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg többeket Pennsylvaniában

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Bulvár

Megtiltotta a TikTok használatát a hivatali berendezéseken a cseh képviselőház és a szenátus

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus.

2023. Március 19. 09:00, vasárnap | Bulvár

Ilyen bűnügyeket mások csak filmekben látnak

Újságírók kísértek el helyszínelőket munka közben.

2023. Március 14. 09:16, kedd | Bulvár

Haragosa autója helyett egy másikat vert szét egy nő Győrben

A győri rendőrök egy 36 éves vági nőt hallgattak ki gyanúsítottként, aki egy haragosa gépkocsiján akart bosszút állni, azonban kiderült, hogy a jármű nem is a férfi tulajdonában volt.