Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 05. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: HétFő KC

Először játszottak külföldi tornán

Először játszottak külföldi tornán

Szlovákiában nyert kupát a rábaközi kézilabda utánpótlás.

Első külföldi tornáján vett részt a HétFő KC ETO U12-es csapata. A torna helyszíne a szomszédos ország, Szlovákia szívében található Mocenok település volt. A rendkívül szimpatikus kisváros rendezte meghívásos tornára a környékből, a cseh határ mentéről és idén magyar országról is érkeztek csapatok.

A helyszínen rokonszenv, baráti fogadtatás várta a résztvevő egyesületeket. Ha vendégről van szó, ott komolyan veszik a házigazda szerepét, nem csak a kísérőkről gondoskodtak, a gyerekeket is meglepetés várta. A korai érkezés lehetővé tette, hogy belepillantsanak az előttük zajló mérkőzésekbe, és egy kis séta keretében megismerkedjenek a település jellegzetességeivel.

A mérkőzések színhelyét adó "falucska" Csornánál jóval kisebb lélekszámú, de Csorna és vonzáskörzete igényeit is kielégítő sportcsarnokkal rendelkezik, így minden adott volt, hogy egy jó felkészülési tornával melegítsenek a lányok az ETO bajnokságra.

Vasárnap 10.00 órakor kezdődött a megmérettetés, még szerencse, hogy a játékvezetői jelzések nemzetköziek, mert a kommentálásból sokat nem igazán értettek, de ezt sem rótták fel számukra. Sőt, a dunaszerdahelyi csapat tagjai jelentős segítséget biztosítottak a nyelvi akadályok leküzdésében.

A csapat nyílegyenesen, gólzáporos mérkőzésekkel jutott a döntőbe. A döntőt is az egész tornára jellemző korrekt játékvezetés mellett, egy hazai, szlovák csapattal vívták, amely szintén az ETO utánpótlás csapata. Az álmos kezdést az ellenfél kihasználta, és hamar kétgólos előnyt birtokolhatott. Remete Róbert edző a partvonal széléről azonban hamar feltüzelte a játékosait, és a befektetett energia megmutatkozott, így gyors felzárkózást követően már a mi lányaink kezébe került az irányítás, ami szerencsére kitartott az utolsó percekig. A 38. percben a Dunaszerdahelyi SK Talent ETO csapata még indított egy nagy rohamot, mindent beleadva, de a zárszó ismét a mieinknek sikerült jobban.

A Barátság Kupa győztese a HétFő KC ETO csapata lett. A torna végén az edzők szavazatai alapján díjat vehetett át Horváth Virág a kapuban és Király Barbara a mezőnyben nyújtott játékáért! A tornát követő napon a nagy példakép az Audi ETO KC gratulációját fogadták a lányok a veretlenül megnyert tornán mutatott teljesítményükért.

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból