Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 05. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

Elosztották a civil szervezetek támogatására tervezett pénzt

Elosztották a civil szervezetek támogatására tervezett pénzt

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 28-i testületi ülésének rendelete és határozatai

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület az Önkormányzat és Szervei új Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelettervezetet. Az SZMSZ átfogó felülvizsgálatát az tette szükségessé, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény számtalan olyan rendelkezést tartalmaz, amely érinti a szabályzatot. Lényegesen megváltozott a kötelező és önként vállalt feladatok köre a járási hivatalok kialakításával, és az alapfokú oktatás állami kézbe kerülésével. A feladatfinanszírozás részleges bevezetése új alapokra helyezte az önkormányzatok gazdálkodását és működését. A Beledi Közös Önkormányzati Hivatal kialakítása és további bővítése a szervezeti struktúra átalakítását is szükségessé tette.

A fentiek miatt célszerű megoldásnak tartotta a testület új Szervezeti és Működési Szabályzat kialakítását az önkormányzatra és szerveire.

Második napirendi pontként az önkormányzat közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét fogadta el a testület. A vagyongazdálkodási terv elkészítését a nemzeti vagyonról szóló törvény írja elő az önkormányzatok számára a tervszerű és megalapozott vagyongazdálkodás érdekében. Természetesen a tervet lényegesen befolyásolja az önkormányzatok központi finanszírozása, illetőleg az esetleges alulfinanszírozása miatt évente szükséges a vagyongazdálkodási terv aktualizálása.

Harmadik napirendi pontban a Szociális és Gyermekjóléti Társulási Megállapodás módosítását fogadta el a testület. A változtatást egyrészt a társulás tagjainak bővítése, illetőleg jogi személyiségű társulássá való alakítása tette szükségessé. Az előzetes tervek szerint 6 településsel, nevezetesen Potyond, Pásztori, Bogyoszló, Bágyogszovát, Zsebeháza és Sopronnémeti községekkel bővül a társulásban résztvevők köre.

Negyedik napirendként pályázat kiírásáról határozott a képviselő-testület a Beledi Általános Művelődési Központ vezetői állására, mivel a megbízott vezető megbízatása 2013. július 31-ével megszűnik.

Döntést igénylő ügyek között először a civil szervezetek támogatási kérelmét bírálta el a képviselő-testület a Pénzügyi Bizottság javaslata alapján a rendelkezésre álló keretösszeget figyelembe véve. A testület az alábbi összegeket határozta meg elszámolási kötelezettséggel:

Beledi Asztalitenisz Club: 70.000 Ft

Beledi Sportegyesület
- Labdarúgó Szakosztály: 200.000 Ft
- Kézilabda Szakosztály: 150.000 Ft

Beled Ifjúságáért Egyesület: 50.000 Ft

Régi Beled Baráti Kör: 70.000 Ft

Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub: 50.000 Ft

MTTSZ Beledi Klubja Lövészklub: 100.000 Ft

Delta Testépítő Klub: 150.000 Ft

Beled Jövőjéért Egyesület: 100.000 Ft

MÁMK DÖK és Városi és Iskolai Könyvtár: 60.000 Ft

BÁMK Művelődési Ház: 100.000 Ft

Beledi Ifjúsági Klub: 50.000 Ft

Ezt követően lakásbérleti szerződések bérleti jogviszonyának meghosszabbításáról döntött a testület, nevezetesen azokat további 1 évvel meghosszabbította, kivéve a nagyobb összegű rezsiköltséget felhalmozott bérlőjét, akivel megszüntette a bérleti jogviszonyt.

Végül a beledi és a rábakecöli védőnői körzet összevonásáról döntött a testület, és elfogadta az ezzel kapcsolatos finanszírozási megállapodást az érintett települések között. A megállapodás értelmében az összevont körzetben 2 fő főfoglalkozású közalkalmazott védőnő alkalmazásával látják el a törvényben meghatározott kötelező feladatokat. A központi finanszírozáson felül az önkormányzatok vállalják saját településük tekintetében a védőnők útiköltségének megtérítését.

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás