Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 05. 09:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Előzzük meg a motoros baleseteket!

Előzzük meg a motoros baleseteket!

Ingyenes motoros vezetéstechnikai képzések.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek motorokkal az utakon. A statisztikai elemzésekből megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek első számú oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés. Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.
A motorkerékpáros balesetek megelőzése miatt az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:
A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. A kánikulai időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor a nyári forróságban is elengedhetetlenül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!

A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell, a jogszabályi előírások maximális betartására. A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség általában akkor is enyhébb sérüléssel jár.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ittasan soha ne vezessenek! A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!

A megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Route82 Motoros Túraklub az idei évben is ingyenes motoros vezetéstechnikai képzéseket tart az ETO Park Pláza parkolójában, az alábbi időpontokban:
2016. június 25.
2016. július 23.
2016. augusztus 13.
2016. szeptember 3.

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.