Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2011. Február 16. 11:08, szerda | Helyi
Forrás: Rendőrkapitányság Csorna

Előzzük meg a bűncselekményeket!

Előzzük meg a bűncselekményeket!

Sajnálatos módon az utóbbi időben Győr-Moson-Sopron megyében is visszatérő problémát okoz azon bűnelkövetési forma, amikor az elkövetők valamely közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat és rutin ellenőrzésre, a mérők


„…A mérőórát jöttünk leolvasni…”

A közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő „áldíjbeszedők, álszerelők” a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével különféle értékeket tulajdonítanak el. A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozzák, hogy az „ellenőrzésért” pénzt kérnek. Az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben idős, nyugdíjas emberek.

Néhány fontos tudnivaló a mérőórák leolvasásáról, cseréjéről:

  • A szolgáltatók pénzbeszedőket nem alkalmaznak!
  • Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!
  • A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!
  • Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!
  • A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!
  • A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!
  • A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

A szolgáltatók fokozottan kérik, hogy a nevükben készpénzt kérő, illetve ajánló, arcképes igazolvány nélkül érkező tolvajoknak ne higgyen, és indokolt esetben használja a fent említett ellenőrzési lehetőségeket.

Ha minden óvintézkedés ellenére mégis visszaélést tapasztal vagy áldozattá vált, haladéktalanul tegyen feljelentést. Ezt bármelyik rendőri szervnél megteheti, de célszerű a lopás helye szerint illetékes rendőrkapitányságon. Az elkövetőről/elkövetőkről adott pontos személyleírás nagymértékben segítheti a rendőrség munkáját.

A rendőrség hívószáma a 107, hívható még a 112 ami központi segélyhívó szám. Ezek a telefonszámok díjmentesen hívhatóak bármely szolgáltató rendszeréről.

Fogadják meg tanácsainkat!

Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 13:36, szerda | Helyi

Közlekedik a család

A családi közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy ŠKODA KAMIQ

2021. Május 12. 09:00, szerda | Helyi

Már csak néhány napig módosítható a személyi jövedelemadó bevallás tervezete

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani.

2021. Május 11. 16:00, kedd | Helyi

Két ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A lakosság segítségét kérik.

2021. Május 11. 13:00, kedd | Helyi

A csornai Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola várja új növendékeit

Felvételi tájékoztató