Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2011. Február 16. 11:08, szerda | Helyi
Forrás: Rendőrkapitányság Csorna

Előzzük meg a bűncselekményeket!

Előzzük meg a bűncselekményeket!

Sajnálatos módon az utóbbi időben Győr-Moson-Sopron megyében is visszatérő problémát okoz azon bűnelkövetési forma, amikor az elkövetők valamely közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat és rutin ellenőrzésre, a mérők


„…A mérőórát jöttünk leolvasni…”

A közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő „áldíjbeszedők, álszerelők” a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével különféle értékeket tulajdonítanak el. A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozzák, hogy az „ellenőrzésért” pénzt kérnek. Az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben idős, nyugdíjas emberek.

Néhány fontos tudnivaló a mérőórák leolvasásáról, cseréjéről:

  • A szolgáltatók pénzbeszedőket nem alkalmaznak!
  • Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!
  • A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!
  • Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!
  • A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!
  • A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!
  • A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

A szolgáltatók fokozottan kérik, hogy a nevükben készpénzt kérő, illetve ajánló, arcképes igazolvány nélkül érkező tolvajoknak ne higgyen, és indokolt esetben használja a fent említett ellenőrzési lehetőségeket.

Ha minden óvintézkedés ellenére mégis visszaélést tapasztal vagy áldozattá vált, haladéktalanul tegyen feljelentést. Ezt bármelyik rendőri szervnél megteheti, de célszerű a lopás helye szerint illetékes rendőrkapitányságon. Az elkövetőről/elkövetőkről adott pontos személyleírás nagymértékben segítheti a rendőrség munkáját.

A rendőrség hívószáma a 107, hívható még a 112 ami központi segélyhívó szám. Ezek a telefonszámok díjmentesen hívhatóak bármely szolgáltató rendszeréről.

Fogadják meg tanácsainkat!

Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.

2022. November 25. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. November 25. 09:00, péntek | Helyi

A csornai rendőrök keresik az ismeretlen tolvajt

Segítsen, ha felismeri!