Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Május 06. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Első helyezést ért el a kapuvári tűzoltó a Tudományos Diákköri Konferencián

Első helyezést ért el a kapuvári tűzoltó a Tudományos Diákköri Konferencián

A mezőgazdaságban használt veszélyes anyagokró szólt a nyertes pályamű.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara idén tavasszal is megrendezte a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek nyolc tagozatában összesen ötvenhat pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet diákjai is.

A tudományos munkát készítő egyetemisták április végén adták elő benyújtott pályázatuk kutatási eredményeit tagozatuk bírálóbizottsága előtt. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói az Iparbiztonság I., az Iparbiztonság II., valamint a Katasztrófavédelmi tagozatban – összesen huszonegy pályamunkában – a szakterületüknek megfelelő tudományos aspektusokból vizsgálódtak. Az egész napos program során a hallgatók szóban ismertették írásbeli pályaművüket, számot adva a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről, valamint előadói képességeikről.

A megméretést követő ünnepélyes eredményhirdetést május 4-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Oktatási Központ Magyary Zoltán termében tartották. A legsikeresebben teljesítők számára prof. dr. Kovács Gábor r. vezérőrnagy,a kar dékánja adta át a dobogós helyezésért járó oklevelet.

Az Iparbiztonság I. tagozatban Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester, kapuvári hivatásos tűzoltó érte el a legjobb eredményt ("Hazánkban a mezőgazdaságban alkalmazott veszélyes tulajdonságú vegyi anyagok bemutatása és a lehetséges kockázatok összefoglalása katasztrófavédelmi szempontok alapján" című dolgozatával.) A második helyen Lugosi Patrícia végzett, míg a harmadik legjobbnak Orning Marcell bizonyult. Az Iparbiztonság II. tagozatban Dévényi Petra lett a legjobb, a második helyezést Kereskényi Margit nyerte el, míg a harmadik helyen Tar Barnabás Tamás végzett. A katasztrófavédelmi tagozatban első helyezést ért el Dániel Zoltán, harmadik helyen pedig Benda István végzett.

A második helyezést Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmester, győri hivatásos tűzoltó (másodéves levelező tagozatos hallgató), "A katedrális, templom épületekben keletkezett tűzeseteknél a tűzoltói beavatkozások, technikák vizsgálata és a muzeális értékek mentése. Célkeresztben: a Notre-Dame-i tűz. " című dolgozatával érdemelte ki.

A pályamunkát benyújtott hallgatók részt vehetnek majd a jövő áprilisában megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferencián is, amelynek had-, és rendészettudományi szekcióját az egyetem Rendészettudományi Kara rendezi majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:14, péntek | Helyi

Balesetet okoztak, és elhajtottak a helyszínről

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2022. Augusztus 12. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 12. 09:00, péntek | Helyi

Újfajta telefonos trükkös módszerrel próbálnak pénzhez jutni csalók a megyében

Rendőrségi felhívás.

2022. Augusztus 11. 16:00, csütörtök | Helyi

Még fel sem szerelték Kónyban a szabadtéri sporteszközöket, de már megrongálták a frissen bebetonozott tartócsavarokat

Az önkormányzat a jóakaratú helyiek figyelmét és segítségét kéri.