Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Május 06. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Első helyezést ért el a kapuvári tűzoltó a Tudományos Diákköri Konferencián

Első helyezést ért el a kapuvári tűzoltó a Tudományos Diákköri Konferencián

A mezőgazdaságban használt veszélyes anyagokró szólt a nyertes pályamű.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara idén tavasszal is megrendezte a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek nyolc tagozatában összesen ötvenhat pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet diákjai is.

A tudományos munkát készítő egyetemisták április végén adták elő benyújtott pályázatuk kutatási eredményeit tagozatuk bírálóbizottsága előtt. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói az Iparbiztonság I., az Iparbiztonság II., valamint a Katasztrófavédelmi tagozatban – összesen huszonegy pályamunkában – a szakterületüknek megfelelő tudományos aspektusokból vizsgálódtak. Az egész napos program során a hallgatók szóban ismertették írásbeli pályaművüket, számot adva a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről, valamint előadói képességeikről.

A megméretést követő ünnepélyes eredményhirdetést május 4-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Oktatási Központ Magyary Zoltán termében tartották. A legsikeresebben teljesítők számára prof. dr. Kovács Gábor r. vezérőrnagy,a kar dékánja adta át a dobogós helyezésért járó oklevelet.

Az Iparbiztonság I. tagozatban Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester, kapuvári hivatásos tűzoltó érte el a legjobb eredményt ("Hazánkban a mezőgazdaságban alkalmazott veszélyes tulajdonságú vegyi anyagok bemutatása és a lehetséges kockázatok összefoglalása katasztrófavédelmi szempontok alapján" című dolgozatával.) A második helyen Lugosi Patrícia végzett, míg a harmadik legjobbnak Orning Marcell bizonyult. Az Iparbiztonság II. tagozatban Dévényi Petra lett a legjobb, a második helyezést Kereskényi Margit nyerte el, míg a harmadik helyen Tar Barnabás Tamás végzett. A katasztrófavédelmi tagozatban első helyezést ért el Dániel Zoltán, harmadik helyen pedig Benda István végzett.

A második helyezést Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmester, győri hivatásos tűzoltó (másodéves levelező tagozatos hallgató), "A katedrális, templom épületekben keletkezett tűzeseteknél a tűzoltói beavatkozások, technikák vizsgálata és a muzeális értékek mentése. Célkeresztben: a Notre-Dame-i tűz. " című dolgozatával érdemelte ki.

A pályamunkát benyújtott hallgatók részt vehetnek majd a jövő áprilisában megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferencián is, amelynek had-, és rendészettudományi szekcióját az egyetem Rendészettudományi Kara rendezi majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:00, szerda | Helyi

A hanságligeti Palett-ex Kft. aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

NAV Online: nyisson Ügyfélkaput!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért.

2024. Május 08. 09:00, szerda | Helyi

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

A várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

Május közepéig lehet jelentkezni a kilátó futásra Győrsövényházon

Befutó érmet kap minden résztvevő.