Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 17. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Elsőfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Elsőfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye teljes területén, valamint több veszprémi és somogyi kistérségben már egy-három órán belül számítani lehet gyenge hófúvásra, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.
Az előrejelzés szerint csütörtökön sokfelé várható csapadék: többnyire hó, délen, délkeleten, illetve kezdetben a főváros térségében eső, havas eső is lesz. A legtöbb csapadékra nyugaton, a legkevesebbre északkeleten lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között valószínű. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott országos, figyelmeztető előrejelzésében azt írta: estétől a havazás mérséklődik a Dunántúlon, de a szél erősödni fog, így a térségben a hófúvások következtében továbbra is magas hótorlaszokra kell majd számítani.
Mint kifejtették: északnyugaton délutánig további erős havazás várható. Ezt követően ugyan gyengül a csapadék intenzitása, de a szél tovább erősödik a térségben. Az éjszakai jelentős havazás után a Dunántúl északi felén újabb 10-15 centimétert meghaladó friss hó valószínű, de estére itt is gyengül az intenzitás.
Nyugaton hófúvást okoz az élénk, erős északi szél. Késő estétől már viharos, az óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre, ennek következtében magas hótorlaszok kialakulására is számítani lehet főként Vas megyében és a szomszédos térségekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!