Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Január 19. 08:12, szombat | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, MTI

Elsőfokúra csökkentették a riasztást a Rábaközben

Elsőfokúra csökkentették a riasztást a Rábaközben

Lassan normalizálódik a helyzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban tovább mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztását. - adta hírül az MTI. Már azokon a területeken is citromsárga, vagyis elsőfokú a riasztás, amelyeken pénteken szinte egész nap a legmagasabb fokú, piros riasztás volt érvényben.

A hófúvás miatt kiadott citromsárga riasztás továbbra is érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Tolna megye teljes területén, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya több kistérségében, továbbá az ország keleti felében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részén.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a hajnali, reggeli órákban a Dunántúlon még gyakrabban előfordulnak erős széllökések, amelyek főként a Bakony, a Balaton térségében és Győr-Moson-Sopron nyugati részén okozhatnak hóátfúvásokat. Napközben viszont általában legfeljebb élénk, kevés helyen kissé erős lesz a szél, így a hófúvásos területek mérete tovább szűkül, és komolyabb, tartós hóátfúvások sem valószínűek.

A közutak helyzetéről tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat reggel az MTI-t. A járhatatlan utak száma az országban 72.

A közlemény szerint elzárt település Győr-Moson-Sopron megyében Albert Kázmér-puszta, Csér, Harka, Iván, Sobor, Und és Zsebeháza.

A GYSEV Zrt. munkatársai és pályatisztító gépei egész éjszaka folyamatosan dolgoztak a vasúti pálya és a váltók tisztításán, hogy hajnaltól a személyforgalom zavartalanul indulhasson.A mai napon a hóhelyzetre való tekintettel a GYSEV Zrt. területén, valamennyi személyszállító vonat menetrend szerint időben, vagy kisebb késéssel (25-30 perc) közlekedik. A vasúttársaság továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes vonatát közlekedtesse!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.