Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Március 09. 07:19, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Elszállították az aknagránátot

Elszállították az aknagránátot

Elszállították a tűzszerészek azt a világháborús aknagránátot, amelyet a Szolnok és Újszász közötti vasútvonal felújítása során földmunkák közben találtak csütörtökön.

Közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A szovjet hadsereg által a II. világháborúban használt O832 típusú aknavető gránátot kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel emelték ki a földből, ezért fokozottan robbanásveszélyesnek minősült - tette hozzá Várkonyi Melinda. A főhadnagy tájékoztatása szerint a robbanótestet elszállították és megsemmisítik.

Az aknagránát beazonosításának idejére a katasztrófavédelmi szakemberek és a rendőrök Újszász érintett városrészén mintegy 150 méter sugarú körben kiürítették az épületeket, majd lezárták a területet. Ugyancsak lezárták a Jász utcai vasúti átjárót, illetve leállították a Budapest Keleti pályaudvar és Szolnok közötti vasúti közlekedést, így az újszászi állomás nem fogadott és nem indított szerelvényeket.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kora délután azt közölte, hogy minden vágány, korlátozás nélkül újra járható Újszásznál, így a korábban jelzett 25-30 perces késések is mérséklődtek a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.

2022. Augusztus 14. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Saját nagymamájától lopott a hálátlan unoka

Őrizetbe vettek egy helyi férfit a karcagi rendőrök, aki alvó nagyanyja füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.

2022. Augusztus 13. 16:01, szombat | Kék hírek

Dílernőt fogtak a rendőrök Karácsonydon

Letartóztatta a bíróság azt a karácsondi nőt, akit séta közben kapcsoltak le a rendőrök.