Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd próbaterhelését, melynek során kedden este nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó hajtott fel a híd szigetre vezető szárnyhídjára.

 Az autókkal hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban. A járműveket más-más alakzatban állították fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogyan reagál a híd szerkezete ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd a járművek előre meghatározott alakzatban álltak fel.

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek keletkeznek.

A híd lehajlása az előzetes számítások szerint 15 milliméter, de a szakemberek ennél kisebb értékekre számítanak. Az esti méréseket azonnal kiértékelték, és heteken belül elkészül a végleges jelentés. A mérések ideje alatt a gyalogosok nem használhatták a szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: margit híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.