Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Emelkedhet a cigaretta és az alkohol jövedéki adója

Emelkedhet a cigaretta és az alkohol jövedéki adója

A kormányfő a helyzet komolyságára való tekintettel tegnap 11 közgazdásszal egyeztetett.

A hírek szerint Orbán Viktor sokat jegyzetelt a megbeszélés alatt, és a szakemberek arra bíztatták, hogy az idei költségvetésben keletkezett 100 milliárd forintos lyukat semmiképpen se a személyi jövedelemadó emelésével foltozza be a kormány. Jövedéki adóemelés és a szerencsejáték terhek emelkedése várható.

A miniszterelnök este a TV2-nek adott interjúban ezt a szándékot meg is erősítette. Demján Sándor nagyvállalkozó még a hét közepén javasolta a magasabb jövedelműeknél az úgynevezett szolidaritási adó bevezetését. Orbán Viktor az interjúban bejelentette, hogy ezt nem támogatja. Lesz adóemelés, de nem SZJA területen.

A tervek között szerepel a szerencsejáték adó, illetve a cigaretta és az alkohol jövedéki adójának emelése. Ehhez kapcsolódóan azt is bejelentette a kormányfő, hogy minden olyan kiadást leállítanak, amit nem feltétlenül muszáj az idén elvégezni, hanem ráér a megvalósítása 1-2 év múlva. További konkrétumok csak jövő szerdán a kétnapos kormányülést követően várhatók.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: adó

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 14:04, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. Január 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Mintegy 700 millióan utaztak tavaly a MÁV-Volán-csoport járatain

Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

2023. Január 29. 13:58, vasárnap | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen - jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.