Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. Március 09. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

A szabadban is gyűjtse, ne gyújtsa!

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt emelkedik a szabad területi tüzek száma.

A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tűz is gyorsan továbbterjedhet.

Vasárnap Nagyszentjánoson, hétfőn Koroncó és Ménfőcsanak között égett a száraz fű nagy területen, Lébényben pedig összehordott növényi hulladék tüze adott munkát a tűzoltóknak.

Március 5-től már az ország nagy részén (tizenkét megyében, Győr-Moson-Sopronban még nem) tűzgyújtási tilalom van. Fokozott tűzveszély időszakában tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. Ide kell érteni a tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, a parlag és gazégetést is.

Több módszer is van, hogy kertben összegyűlt növényi hulladéktól megszabaduljunk, amely egészségünket, környezetünket is megkíméli.

Egyik környezetbarát megoldás a biokuka használata, amely a biológiailag lebomló hulladékok gyűjtésére, így növényi hulladék gyűjtésére szolgál. Ezen kukák tartalmát újrahasznosítják, komposztálják.

Ha nagyobb mennyiségű kerti hulladék keletkezik, akkor lehetőség van a hulladékudvarok valamelyikén elhelyezni azt. Ezt a hulladékot is újrahasznosítják.

A kiskertekben érdemes saját magunknak is komposztálót készíteni, hiszen a telek egyik sarkában elhelyezett gyűjtőben a természetes úton lebomló zöldhulladék, azaz a komposzt, jól megfelel a különböző talajok feljavítására.

Mindegyik megoldással kíméljük környezetünket, a levegő minőségét, ezáltal egészségünket is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Szombattól egyes InterCity vonatok szolgáltatásai módosulnak

Rendkívüli menetrendi módosítás lép életbe.

2023. Február 01. 16:00, szerda | Helyi

Pénztárcát lopott egy autóból Csornán

A csornai nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

2023. Február 01. 13:00, szerda | Helyi

Ismeretlen károkozókat keresnek a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2023. Február 01. 09:00, szerda | Helyi

Elkészült az idei sasleltár

Civilek és szakemberek közösen vettek részt a programon.