Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 15. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Emlékezeteset alkottak a füstölgők és a katasztrofális tárcsások

Emlékezeteset alkottak a füstölgők és a katasztrofális tárcsások

Most étel készítésére használták a tüzet a kapuvári tűzoltók.

Augusztus 11-12-én rendezték meg ötödik alkalommal Fertődön az "Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál"-t. Az eseményen immár harmadik alkalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a gasztronómiát is kedvelő Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatai képviselték. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes is.

Az Eszterházy herceg és felesége által támogatott rendezvénysorozaton a versenyzők a barokk korra jellemző étel készítése kapcsán két kategóriában indulhattak. Egyrészt a „Főúri konyha” ételeinek elkészítése, tálalása az adott kor kulináris élvezetei szerinti feladattal, másrészt a „Csárdakonyha” ételeinek bemutatása nemzeti értékünk népszerűsítésével kategóriában. Mindkét katasztrófavédelmi csapat a „Csárdakonyha” kategóriában indult a nemzetközi mezőnyben, ahol a zsűri tagjai híres főszakácsok voltak, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát és nem utolsósorban a versenyzők izgalmi állapotát.

Az egész napos munka és izgalom meghozta a várva várt sikert, hiszen a versenyben a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság "FÜSTÖLGŐ A-SOKK" csapata, Szakács Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester főszakács vezetésével az előkelő 3. helyezést érte el rókagombás pörköltjével. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség "KATASZTRÓFÁLIS TÁRCSÁS" csapata - Horváthné Göncz Mária tűzoltó zászlós főszakács vezetésével – tárcsás ételeiért Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város Tanácsnokának különdíját kapta meg.

A verseny résztvevői a többnapos előkészület és az izgalmakkal teli főzés után büszkén vették át a rangos elismerést, ezzel is öregbítve a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírnevét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.