Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 04. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: TenderPress

Energiatakarékos és környezetbarát óvodákkal gazdagodott Kapuvár

Energiatakarékos és környezetbarát óvodákkal gazdagodott Kapuvár

Európai uniós támogatásnak köszönhetően újult meg Kapuváron két óvoda az idén.

Kapuvár Városi Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával 2014 márciusában támogatást nyert el a településen található két óvoda energetikai korszerűsítésére. A projekt bruttó összköltsége meghaladta a 87 millió forintot, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozta.

A felújítási munkálatok idén nyáron vették kezdetüket, és 2014 november 28-án a műszaki átadás-átvétellel értek véget. A kapuvári Rákóczi Ferenc utcában és az Ifjúság útján található óvodában kicserélték a külső nyílászárókat, a külső homlokzatokat hőszigeteléssel, míg a födémeket hő- és vízszigeteléssel látták el. A fa ablakokat műanyag, illetve a bejárati és teraszajtókat alumínium nyílászárókra cserélték. A gázkazánokat felváltó, új kondenzációs kazánoknak köszönhetően jelentősen csökkenni fognak a fűtésből adódó fenntartási költségek, így kisebb lesz az energiafelhasználás, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátása is mérséklődik.

A kapuvári óvodák energetikai korszerűsítésére elnyert európai uniós támogatás hozzásegítette a várost ahhoz, hogy komfortosabb intézményekkel gazdagodjon, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lesz. A fejlesztéssel az Önkormányzat kiadásai is csökkenni fognak, hiszen gazdaságosabbá válik az óvodák fenntartása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.