Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 15. 12:50, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Ép testben ép lélek

Ép testben ép lélek

Azt mindenki tudja, hogy a mozgás nagyon fontos egészségünk szempontjából, jó érzéssel tölt el és formálja az alakod. Miért van ez így? Mi mindent ad szervezetednek a rendszeres edzés? Erről szól a mai cikkünk.

Csökkentsd a betegségek kialakulásának lehetőségét sporttal

A mozgásszegény életmód, csakúgy mint a dohányzás, magas koleszterinszint és vérnyomás káros az egészségre. Éppen ezért rizikófaktornak tekinthető több betegség kialakulásánál is, mint a túlsúly, csontritkulás, szív – és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, és más krónikus, nem fertőző betegségek.

A rendszeres sportolás egészségügyi állapotunk javulásához vezet akkor is, ha már valamilyen betegséggel küzdesz. A mozgás oldja a stresszt és segít lazítani a mindennapi kötelességek után. Növeli az önbizalmat és segít jobban kezelni a munkahelyi stresszt is. További előnyök:

- csökkenti a koleszterint
- csökkenti a vérnyomást
- erősíti az immunrendszert

Több idő magadra

Mozgás közben tágulnak az erek, növekszik a szív teljesítménye és javul a vérkeringés a végtagokban és az agyban. A munkában sokkal produktívabb leszel. Az új, kreatív ötletek, és a nehezebb feladatok könnyebb elvégzése miatt több időd marad magadra. Sőt, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, és egy kis idő után pedig a mérleg is kevesebbet mutat majd.

Hogyan kezdjük?

Ha eddig nem sportoltál, nagyon könnyű elkezdeni. Szánj naponta 30 percet egy rövid sétára és néhány egyszerű gyakorlatra. Ez a kis „befektetés” hidd el, hogy megtérül – sokkal nyugodtabb és kipihentebb leszel. Fokozatosan növeld a teljesítményt.

A mi tippünk: A legszükségesebb felszerelést megtalálod a Hervis webáruházban. Náluk az árak miatt sem kell aggódnod, hiszen a Hervis akciók által minden sokkal olcsóbban beszerezhető.

Sportolj örömmel

Biztosan ismerős a helyzet – tudod, hogy mozognod kellene, de az ilyen és ehhez hasonló döntéseidből mindig csak egy nem teljesített fogadalom maradt. Ezt egyszerűen el tudod kerülni, ha olyan sporttevékenységet választasz, ami érdekel. Ha szívesen jársz a természetbe válaszd a kerékpározást, túrázás vagy futást. Azok számára, akik nem szeretnek egyedül mozogni, ott vannak a páros sportok vagy csapatjátékok. Új barátokra tehetsz szert az edzőteremben vagy uszodában. Rengeteg lehetőséged van, már csak ki kell választani azt, ami a legjobban megfelel. A mozgás mellett ne feledkezz meg a helyes táplálkozásról és folyadékbevitelről sem.

Megfelelő ruházat és cipő

A sportoláshoz elengedhetetlen a megfelelő ruházat és jó minőségű, kényelmes cipő. Ezt válaszd mindig a sporthoz méreten, amelyet űzni fogsz. Hol találsz megfelelő sportcipőt? A CCC webáruházban, ahol a CCC kupon segítségével olcsóbban is vásárolhatsz.

Ami az öltözéket illeti, az alsó réteg legyen valamilyen funkcionális anyagból. Remekül elvezetik az izzadtságot és gyorsan száradnak. A bőr az ilyen anyagokban könnyen lélegzik. Ha kültéri sportot választottál, akkor a felső réteg legyen szél- és vízálló.

A jó sportruházat kellőképpen rugalmas, hogy ne gátoljon a mozgásban. Ha szeretnél leadni néhány plusz kilót, ne engedj a szűk ruhák csábításának, mozgás közben nem éreznéd jól magad bennük. Olyan ruházatot válassz, amelyben szabadon mozoghatsz. Ha már sikerült formálni az alakod, meglepheted magad néhány újdonsággal.

Címkék: ccc, egészség, hervis, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?