Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2012. Április 05. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai vállalatok emelték a foglalkoztatottak számát, ami a munkaerőpiac erősödését jelentheti.

Az ADP jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 209 ezer fővel nőtt márciusban, amely kedvezőbb a Bloomberg által előrejelzett 206 ezer fős növekedésnél. A februári igazított eredmények szerint az év második hónapjában 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

A munkaerőpiac bővülésének gyorsulása a fizetések emelkedését eredményezheti, ami a fogyasztói kiadások szintjének stabilizálódását is magával hozhatja. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium pénteken tesz közzé átfogó foglalkoztatási adatokat: elemzések szerint a munkanélküliségi ráta 8,3 százalékos maradt, illetve 215 ezer új munkahely nyílt az üzleti szférában március során - írták a Quaestor elemzői.

A teljes foglalkoztatottsági számadatok, melyek magukba foglalják a közszférában dolgozókat is azt mutatják, hogy vélhetően 201 ezer fővel nőtt a teljes foglalkoztatottság márciusban. Ben Bernanke ígéretes jelzésként nyilatkozott a változásokról, de figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiac még mindig nem tért teljesen magához: „a helyzet még mindig messze van a normálistól, amire bizonyíték a hosszútávon munkanélküliek magas száma; illetve az, hogy a munkahelyek illetve ledolgozott órák számában még mindig nem értük el a válság előtti szintet” – figyelmeztetett a Fed elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:18, szombat | Külföld

Ukrajnai háború - Olaf Scholz: több évig tarthat még a háború

Több évig tarthat még Oroszország Ukrajna elleni háborúja Olaf Scholz német kancellár szerint.

2023. Március 31. 07:51, péntek | Külföld

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

2023. Március 30. 07:10, csütörtök | Külföld

Donald Trump magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Külföld

A finn házelnök köszönetet mondott országa NATO-csatlakozásának támogatásáért

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.