Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2021. Augusztus 23. 12:24, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: Juhász újra nyert, a vizes forduló előtt pontegyenlőség az élen

Erősport: Juhász újra nyert, a vizes forduló előtt pontegyenlőség az élen

A júliusi Strongman Bajnokok Ligája-indulás is segítette a mádi erősembert, hogy újra az önmagától elvárt szinten teljesítsen.

A két megelőző fordulóban gyengébben szereplő Juhász Péter nyerte a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) által szervezett Prémium Liga 5. fordulóját. A siófoki Scitec Muscle Beachen megrendezett versenyen 14 pontos, magabiztos győzelmet ért el a mádi erősember, aki ráadásul két hellyel előzte meg az összetettben legnagyobb riválisának számító Molnár Zsoltot – ezzel pedig pontszámban beérte bölcskei ellenfelét.

„Úgy érzem, végre ismét olyan fókuszáltan, összeszedetten tudtam versenyezni, amit elvárok magamtól” – összegezte a Prémium Médián Juhász Péter a siófoki sikerért. A mádi kolosszusként becézett, civilben tűzoltóként dolgozó sportember hatból hat versenyszámban végzett a dobogón, ezzel a nap végére rendkívül magabiztos előnyt épített ki, győzelmét pedig lényegében egyetlen percig sem veszélyeztette senki és semmi. Így a július végi, finnországi Strongman Bajnokok Ligája-forduló – ahol negyedik lett a kontinens legjobbjait felvonultató tizenkét fős mezőnyben – ismét klasszis teljesítményt nyújtott.

A Scitec Muscle Beachen rendezett fordulóban mintegy 14 tonnás kamiont kellett elhúznia a tizenegy indulónak, ezt követően a 160 kilogrammos vikingnyomás majd – mintegy 200 kilóval – a Conan-kör következett. Az első számban rögvest Juhász volt a legjobb (26.19 másodperc), a másodikban a nagy rivális – a kamionnal betliző és csupán 6. helyen záró – Molnár Zsolt (12 nyomás), a harmadikban Boros Adrián (több mint 8 kör).

„Magabiztosságot adott, hogy az első számban rögvest nyerni tudtam, mindez azt jelentette, hogy a következő feladatnál utolsóként jöhettem, ez a sportág sajátossága, a pillanatnyi állás szerint vezető versenyző apró előnye, hogy mire az eszközökhöz ér, pontosan tudja, milyen eredményre lesz szüksége. Túlzottan nem akartam taktikázni, mindent ki akartam adni magamból, mert abból nem lehet gond – viszont megnyugtató volt tudni, hogy adott pillanatban hol tartok.”

Juhász kezére játszott, hogy a tavasszal sérüléssel küzdő, az idényben emiatt eddig nem is indult Sebestyén János is remek formát mutatott, a Conan-kört leszámítva végig az élmezőnyben volt, és négy versenyszám után a második helyen állt megelőzve az 5. fordulót az összetett élén váró Molnárt is.

A folytatásban is Juhász jött ki jól a versenyfeladatokból: az idén először előkerült lépcsősúlyoknál szintén a legjobb volt, 25,85 másodperc alatt pakolta fel a 40 centi magas dobogóra a tíz, az utolsó öt esetében már 226 kilogrammos súlyt, ezzel kevesebb mint fél másodperccel, de megelőzte Sebestyént.

Az ötödik számban, a kerékforgatásban Mészáros Dávid volt a legjobb (3 fordítás, 17.48 mp), a hatodikban, a kőgolyósor állványra emelésében ismét Juhász (22.81 mp). Az utolsó szám ráadásul megint nem sikerült jól Molnárnak, az összetett éllovasa csupán nyolcadik lett...

„Annyiból jó volt, hogy Jani is elindult, hogy akarata ellenére ezzel – úgymond – egy picit besegített nekem – tette hozzá Juhász a végeredmény látva, Sebestyén János második, és Molnár Zsolt harmadik helyére utalva. – A kétpontos hátrányomat az összetettben ezáltal ledolgoztam. Biztos vagyok benne, hogy igazi ki-ki csata lesz ez az utolsó két fordulóban. A következő állomás is biztosan izgalmas lesz, jönnek a vizes számok, ahol Molnár Zsolt kifejezetten erős, én pedig, hogy őszinte legyek nem érzem magamat igazán biztonságban, kicsit nagyobb a sérülésveszély. Abban biztos vagyok, hogy végig tiszta, férfias küzdelem dönt majd az idei bajnoki címről. Napi kapcsolatban vagyunk, mondhatni, baráti a viszonyunk, és bár egy-egy megjegyzéssel már csipkelődünk egymás között, a tisztelet és az elhivatottság adott” – tekintett előre Juhász Péter.

CESA PRÉMIUM LIGA
5. FORDULÓ, SIÓFOK
1. Juhász Péter 62
2. Sebestyén János 48
3. Molnár Zsolt 46
4. Boros Adrián 44
5. Mészáros Dávid 41
6. Losonczi Imre 35,5
7. Kovács Ferenc 34,5
8. Hegedűs Ádám 32
9. Ferenczy Miklós 19
10. Locskai József 18
11. Borovszky Norbert 15

Az összetett élmezőnyének állása: 1. Molnár Zsolt (56 pont), 2. Juhász Péter (56), 3. Boros Adrián (47), 4. Mészáros Dávid (37), 5. Losonczi Imre (35).

Címkék: erősport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 19. 08:03, hétfő | Bulvár

Eljegyezték az Operettszínház balerináját, aki egy budapesti házomlásnál sérült meg súlyosan

Eljegyezték Tóth Nikolettet, a Budapesti Operettszínház balerináját, aki nyáron szenvedett súlyos sérüléseket a fővárosban, miután az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára.

2022. Szeptember 11. 15:01, vasárnap | Bulvár

Kiemelték a Dunából az elsüllyedt Teslát

A nagy értékű gépkocsi még kedden csúszott a folyóba a tököli komplehajtónál.

2022. Szeptember 11. 12:53, vasárnap | Bulvár

9 hónapos csecsemő halt meg Bécsben, 11 éves testvére ölhette meg

Meghalt Bécsben egy 9 hónapos csecsemő, miután kiesett egy ház erkélyéről. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a kicsi halálában a 11 éves testvére is szerepet játszhatott.

2022. Szeptember 10. 15:17, szombat | Bulvár

A 20 éves Kowalsky meg a Vega jövőre a Sportarénában ünnepel

Húszéves jubileumát ünnepli jövőre a Kowalsky meg a Vega. A zenekar ebből az alkalomból 2023. február 18-án a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet - közölték a szervezők az MTI-vel.