Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 25. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Eszméletlen sérültek mentését gyakorolták egy szennyvíz átemelő aknából

Eszméletlen sérültek mentését gyakorolták egy szennyvíz átemelő aknából

Gyakorlatoztak a kapuvári és a csornai tűzoltók.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat május 24-én Kapuváron, a Nádasdy utcában szervezett és tartott gyakorlatot, mely során a mélyből mentést gyakorolták a kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók. A gyakorlat feltételezése szerint a víziközmű szolgáltató egyik dolgozója a szennyvízátemelő aknában a felgyülemlett mérgező gázoktól munkavégzés közben rosszul lett, összeesett és közben megsérült. A segítségére siető társa szintén rosszul lett, így mindketten segítségre szorultak.

A tűzoltók a gyakorlat során többféle módon is végrehajtották az eszméletlen sérültek kimentését. Alkalmaztak mentőköteleket, különféle módon kombinálva létrákkal és csigákkal, de még az egyik tűzoltóautó csörlőjével is végrehajtották a mentést, hogy egy esetleges valódi beavatkozás során a legmegfelelőbb mentési technikát tudják majd szakszerűen, a sérültek maximális biztonságban tartása mellett alkalmazni.

A hivatásos tűzoltók a feltételezett helyzetet jól oldották meg, sikeresen „kimentették” a bajba jutott munkásokat. A foglalkozás jól szolgálta az állomány gyakoroltatását és kiváló alkalom volt arra, hogy a fiatalabb tűzoltók egy éles helyzetet szimulálva, de mégis nyugodt, ellenőrzött körülmények között tapasztalják meg egy ilyen, vagy ehhez hasonló élethelyzet többféle lehetséges megoldását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!