Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 16. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Ételosztással segítettek

Ételosztással segítettek

Gulyást osztottak Csornán a piactéren

Az MSZP Rábaközi Szervezete ételosztást szervezett szombaton Csornán a piactéren. Az eseményről sajtóközleményt adtak ki.

Az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy a kisembereknek rosszabb legyen. Őket bünteti legjobban a magas áfa, nekik kedvezőtlen az egykulcsos adó. Mióta Orbán Viktor kormányon van, 3 millióról 4 millióra nőtt a magyar szegények száma. Másfélmillió ember él kevesebb mint havi 55 ezer forintból – ebből nemcsak megélni nem lehet, de téli rezsit fizetni sem. Nincs ez másképp a Rábaközben sem. A Fidesz árt a szegényeknek, az MSZP segít nekik. Karácsonykor adományokat gyűjtöttünk a rászorulóknak. Akkor azt mondtuk, „nem feledjük, hogy a jövőben is szükség lesz a segítségünkre”. Segítségre nem csak karácsonykor van szükség. Ezért szerveztük meg szombaton az MSZP országos akciójához kapcsolódva az ételosztást Csornán a piactéren. 100 adag gulyáslevest osztottunk szét az érkezőknek, és azokra is gondoltunk, akik nem tudtak eljönni a piactérre. Nekik házhoz szállítottuk a meleg levest.

Tanulságos és további cselekvésre ösztönző volt ez a délelőtt. Segíteni nem csak adománnyal, ételosztással lehet, hanem jó szóval, figyelemmel, az elkeseredett panasz szavak meghallgatásával is. Sok keserűség és harag halmozódott fel az emberekben. Többen is elmondták, milyen borzasztó, hogy ma Magyarországon a szegénységet kell szégyellni, nem a gátlástalan, törvénytelen meggazdagodást a közpénzből, mindannyiunk közös pénzéből.
Aki ott volt, megtapasztalhatta. Segítünk, ránk mindig számíthat.

Magyar Szocialista Párt Rábaközi Szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!