Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. December 31. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Európai támogatásból újítják fel a Rábaközi Művelődési Központot és a KSE pálya korábbi vendéglő épületét

Európai támogatásból újítják fel a Rábaközi Művelődési Központot és a KSE pálya korábbi vendéglő épületét

A projekt keretében kerékpárforgalmi létesítmények is épülnek.

A tervezett projekttevékenységek a helyi infrastruktúra fenntartható fejlesztését támogatják, egyarán célozva a környezeti minőség javítását, a szabadidő hasznos eltöltését, a települési környezetet hátrányosan érintő hatások enyhítését, valamint a fenntartható települési önkormányzati gazdálkodást.

A projekt keretében a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely belső felújítási munkálatai készülnek el. Megújul a nézőtér padozata és üléstere, motoros színpadfüggöny teszi praktikussá a működést. Az intézmény közvetlen szomszédságában zöldterület fejlesztés történik, amit vízvételi lehetőség és árnyékolás egészít majd ki, ami a nyári szabadtéri programok minőségi megvalósításához tud hozzájárulni.

A sportolás feltételrendszerének javítását szolgálja a KSE területén lévő Sportvendéglő épületének funkcióváltása. A jelenleg torzóként árválkodó egykori vendéglátó épület átalakításával öltözők kialakítására kerül sor. A projekt további elemeként a város keleti felében található Fürdő utcában kerékpárforgalmi létesítmények építése, a közúti forgalomtól elválasztott kerékpársávok kialakítása valósul meg. A kerékpározás általánosan elfogadott, gyors, biztonságos, az önkormányzat által támogatott közlekedési mód Kapuváron. A kerékpáros közlekedés részarányának növekedése javítja a városi élet minőségét, komfortosabbá teszi az itt lakóknak a helyben élést. A kerékpárúttal párhozamosan a csapadékvíz elvezetése, szikkasztása is megtörténik a Fürdő utcában.

A tervezett beruházási elemek egyike sem vesz igénybe idegen területet. A megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően szén-dioxid elnyelés és kibocsátás csökkenése jön létre. A fenti beruházások egyaránt szolgálják a zöld-, a kék- és a kulturális-, valamint a sportinfrastruktúra fejlesztéseket.

A Kapuvár Városi Önkormányzatnak és konzorciumi partnerének, a Rábaközi Művelődési Központ és Muzeális Kiállítóhelynek közös célja az erős identitástudatú, egészséges és a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodni képes helyi társadalmi közösség erősítése, az itt élők mentális, kulturális és sportolási igényeinek támogatása, amihez a most induló projekt hosszú távon tud hozzájárulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 13:00, vasárnap | Helyi

Kézműves foglalkozás a Beledi Művelődési Házban

Kavicsfestés kicsiknek, nagyoknak.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

Mesevonatok indulnak Sopronból, Győrből, Szombathelyről

Kalandozzunk együtt Zöldföldén!

2024. Június 22. 19:00, szombat | Helyi

Magyar kutatók új antibiotikumot fejlesztettek ki, ami képes roncsolni a baktériumok sejtfalát

Ez a felfedezés azért is jelentős, mert az új szuperbaktériumok ellen a hagyományos antibiotikumok hatástalanok

2024. Június 22. 16:00, szombat | Helyi

Megkezdődött a mocsári teknősök tojásrakási időszaka

A lakosság segítségét is kéri a nemzeti park.