Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Szeptember 27. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Európai uniós támogatásból bővítik Király-tó Óvodát és Bölcsődét Kapuváron

Európai uniós támogatásból bővítik Király-tó Óvodát és Bölcsődét Kapuváron

Projektindító sajtóközlemény

A Kapuvár Városi Önkormányzat és a Rábaköz-Sokoróalja Fejlesztési Nonprofit Kft. által konzorciális formában benyújtott „Király-tó Óvoda és Bölcsőde bővítése” című projekt 399,24 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

Kapuvár önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a kisgyermekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítása. A projekt célja az óvodás korosztály mindennapjainak segítése, jobbá tétele. Ennek érdekében kerül sor a Király-tó Óvoda és Bölcsőde épületének bővítésére, korszerűsítésére. Az intézmény Kapuvár város nyugati városrészén, az Arany János utcában helyezkedik el. Az épületkomplexumban jelenleg óvoda, bölcsőde és egyéb adminisztratív funkciók működnek.

A projektben megvalósuló beavatkozások hozzájárulnak az intézmény modernizálásához, bővítéséhez. Az egészséges nevelés, életmód céljait fogja szolgálni egy újonnan kialakítandó tornaszoba és egy 25 fős új csoportszoba. Mindez elősegíti az óvodások sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakoztatását az életkori és egyéni sajátosságok, valamint fejlődési ütem figyelembevételével. Ezen új helyiségek rossz idő esetén is jól szolgálják a napi mozgásos tevékenységet. Az új elkülönült terek ingergazdag tanulási környezetet nyújtanak a gyermekközösség számára, továbbá a szülői értekezletek lebonyolítására is alkalmasak lesznek.

A bővítés mellett a projekt ezen kívül a meglévő épület korszerűsítését is tartalmazza az alábbiak szerint: vakolatjavítási, festési és mázolása munkák, az épület határoló falainak nedvesség elleni szigetelése, repedések javítása, a villamos hálózat felújítása, a villamossági szerelvények és belső nyílászárók cseréje, beton akadálymenetes rámpa építése, tálalókonyha, edénymosogató és kiszolgáló helyiségeinek rendszerszintű átalakítása, a külső területen egy szakaszon új kerítés készül, illetve kapu és tűzjelző rendszer kialakítása, napelem telepítése, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is megvalósul.

A pályázati forrásból olyan eszközbeszerzésekre is sor kerül, amelyek a szakmai munka zavartalan ellátásához, a gyermekek neveléséhez, a változatos játéktevékenységéhez és mozgásigényük kielégítéséhez sokrétű lehetőséget biztosítanak.

A megvalósuló projekttevékenységek nagyban elősegítik a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztését, az intézmény színvonala, komfortossága emelkedik. A szolgáltatás- és minőségfejlesztéssel kialakul egy korszerű, változatos terekkel felszerelt óvoda, mely az ide járó gyermekek számára vidámabbá teszi a mindennapi életet. Az intézmény színvonalának emelése a projekt befejezését követően azonnal emeli a működés színvonalát, elégedettséggel tölti el a jelenlegi és a leendő szülőket. Ezért a projekt olyan hosszú távú célokat is támogat, mint Kapuvár népességvonzó, népességmegtartó erejének növelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 16:00, péntek | Helyi

Mutassuk meg hazánk értékeit!

Rábaközi fotósok figyelem!

2024. Szeptember 27. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Szeptember 26. 16:00, csütörtök | Helyi

Szombaton vonatpótló buszok járnak Csorna és Győr között

Vágányzári hirdetmény

2024. Szeptember 26. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze: ezeken a munkahelyeken várnak Rád!

Találj magadnak új állást!