Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Július 27. 14:13, szombat | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Illyés Tibor

Évente több mint kétezer bomba-bejelentés érkezik

Évente több mint kétezer bomba-bejelentés érkezik

Évente országszerte 2000-2500 valós bejelentést kapnak a honvédség tűzszerészei - mondta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az M1 péntek esti műsorában.

Gajdos Milán hozzátette: ha bárki feltételezett robbanótestet talál, a rendőröket kell értesítenie, ők szólnak a katonáknak.

A hadnagyot annak kapcsán kérdezték, hogy a Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát találtak a héten. A robbanószerkezetet péntek délelőtt a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei emelték ki.

Gajdos Milán elmondta, a második világháborúban bevetett bombák az évtizedek alatt veszélyesebbé válhattak. A pénteki művelet idejére több mint 3500 embert kellett kitelepíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.