Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2021. Április 09. 18:18, péntek | PR
Forrás: (x)

Ezek az Audi legnépszerűbb modelljei Magyarországon

Ezek az Audi legnépszerűbb modelljei Magyarországon

A német csúcsmárka, az Audi magyarországi kínálatában jelenleg 15 modell kapható, mind magas minőséget és felhasználóbarát kialakítást kapott, ezért válhatott a brand világszinten megbecsült autógyártóvá.

Ennek ellenére szelektáltunk, és megnéztük, melyik hazánkban a három legnépszerűbb Audi-modell.

A statisztikák szerint 100 ezernél is több Audi fut a hazai utakon, azaz a magyarok szeretik a német márkát. Az audi.hu oldalon, az összes modell felsorolásánál jelenleg 15 különböző kialakítást találunk, ezek sorrendben így következnek: A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q2, Q3, Q5, Q7, Q8, TT, R8, e-tron. Ahhoz, hogy kiválasszuk a három legnépszerűbbet, megnéztük az eladási adatokat, de figyelembe vettünk vásárlói visszajelzéseket, minőségi rangsorokat is. Ez alapján került a top 3 mezőnyébe az Audi A4, az Audi A6 és az Audi TT.

- Audi A4

Az Audi A4 igazi klasszikus, olyan modell, amelyet mindenki látott már az utcán, hiszen hazánkban is több ezer fut belőle. A népszerűség oka az Audi A4 múltjában keresendő, hiszen a kocsi 1994 óta folyamatosan szerzi a híveket, de korábban is volt az utakon hasonló modell, az A4 elődje Audi 80 néven lett ismert. Tehát 1994-ben indult az első széria gyártása, több frissítés után pedig 2016 óta az ötödik generáció fut B9 fantázianévvel. Ez a jelzés egyébként azt mutatja, hogy összességében ez már a kilencedik generáció, ha az Audi 80 verzióit is belevesszük a számításba. Az új széria nagy előnye egyébként az, hogy 120 kilogrammal könnyebb, mint elődje, emiatt természetesen az úton mutatott viselkedése is megváltozott. Nem véletlen, hogy ekkora kedvencnek számít hazánkban. Nem csak új modellben érdemes gondolkozni, a használt Audi A4 is bombaüzlet lehet, de csak akkor, ha leellenőrizzük a kinézett kocsi járműtörténet, például itt: https://www.checkcardna.com

- Audi A6

Az Audi A6 ugyancsak 1994 óta kapható, ám ennél a modellnél is beszélhetünk elődről, ez volt az Audi 100, amely 1968-ban jelent meg, majd négy generációban gyártották, egészen az 1994-es kivezetésig. Az első A6 tulajdonképpen az utolsó Audi 100 újragondolt változata volt. Ha tehát az elődöt is nézzük, és miért ne néznénk, az Audi A6 több mint ötvenéves múlttal rendelkezik, azóta szépítik, javítják a modellt. Az autót a felső középosztályba sorolják, de ha meglátunk egy ilyet az úton, egészen biztos, hogy a legmagasabb kategóriába képzeljük impozáns megjelenése miatt. Az ötödik generációs Audi A6 2018-ban került piacra, így ezt, de az elődeit is meg lehet vásárolni használtan. Egy ilyen kocsinál fontos, hogy mindent tudjunk az adott modellről adás-vétel előtt, erre jó az alvázszám alapján információt szolgáltató bestvindecoder.com oldal.

- Audi TT

Az Audi TT nem véletlenül népszerű: a modell hazánkban, a győri gyárban készül. Most tartunk a harmadik generációnál, az első 1998-ban jelent meg. Megvásárolható 2+2 személyes kupé kialakítással, de ismertebb a kétszemélyes kabrió, amely igazi közönségkedvenc. Az innovatív kialakítását kezdetekben a csavarok nélküli lézeres illesztés tette lehetővé, de a magyarok körében nem emiatt ismert és kedvelt – ehhez inkább a látványos karosszériának van köze.

Címkék: audi, autó, modell

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 02. 19:18, vasárnap | PR

A játékipar térhódítása Magyarországon

Egyértelműen megfigyelhető, hogy a videojátékok népszerűsége töretlenül felfelé ível az elmúlt néhány évben.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 25. 09:27, vasárnap | PR

Mivel fűtsem a lakásomat?

Miután a fűtési szezon általában 7-8 hónapig is eltart, így kétszer is érdemes meggondolni, hogy mivel fűtjük otthonunkat.

2021. Április 23. 09:03, péntek | PR

Futó övtáska – nemcsak futóknak

A futáshoz semmi nem kell - szokták mondani. De próbált már vizespalackkal a kezében vagy telefonnal a zsebében kocogni? Ha felkapta a nyúlcipőt, és a szabadban mozogna, akkor néhány holmira szüksége lehet futás közben.