Hírek
2014. Szeptember 11. 05:00, csütörtök |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Ezekkel az ételekkel csökkenthető a glaukóma kockázata
A felnőttek körében a glaukóma az egyik leggyakoribb oka a vakság kialakulásának. Egy új tanulmány szerint azonban a megfelelő ételek fogyasztásával jelentős mértékben csökkenthető a betegség kialakulásának kockázata úgy, hogy azok hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez. Hogy melyek ezek, az kiderül a Fox News cikkéből.
A túl sok só fogyasztása megemeli a vérnyomást, ami megnövekedett szemnyomáshoz, súlyos esetben glaukómához vezethet. Éppen ezért a csökkentett sófogyasztás alapvető fontosságú azok számára, akik a betegség megemelkedett kockázatának vannak kitéve.
Ezzel szemben a retinolban gazdag ételek fogyasztása csökkenti a kockázatot. Ilyen a tej, a máj, a sajt vagy a vaj. Emellett a leveles zöldségek - különösen a káposzta -, a sárgarépa, a gyümölcsök és gyümölcslevek, valamint a mély alvás is segít a megelőzésben.
Szintén javasolt a magas antioxidáns-tartalmú ételek és italok fogyasztása, beleértve a teát, az étcsokoládét és a kávét.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 11. 06:55, csütörtök | Életmód
Óránként akár 150 hullócsillagot is lehet látni a Geminidák meteorraj érkezésével szombat éjszaka
Óránként akár 150 hullócsillagot is meg lehet számolni az év várhatóan leglátványosabb hullócsillag-záporát produkáló Geminidák meteorraj érkezésével.
2025. December 11. 06:47, csütörtök | Életmód
Nobel-díj - Krasznahorkai László átvette az irodalmi Nobel-díjat
Átvette az irodalmi Nobel-díjat szerdán Stockholmban Krasznahorkai László.
2025. December 10. 07:18, szerda | Életmód
Nem javasolják élő állat ajándékba adását az állatvédők
2025. December 10. 07:13, szerda | Életmód
Fizetős lett Júlia erkélye Veronában
Előzetes helyfoglalás és jegyvásárlás szükséges a Júlia erkélyeként ismert turistalátványosság meglátogatásához január 6-ig Verona város önkormányzatának döntése alapján.
