Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Fagykár-enyhítés: megkezdődtek a kifizetések!

Fagykár-enyhítés: megkezdődtek a kifizetések!

Az ültetvényekben 2011 májusában bekövetkezett fagykárok enyhítését szolgáló egyszeri csekély összegű (de minimis) támogatásra összesen 5345 termelő nyújtott be kérelmet.

Az MVH-nál az elmúlt hét második felében lezárult a kérelmek elbírálása, illetve a rendelkezésre álló támogatási keret felosztása a jogosult kérelmezők között. A kormányhivatalok által végzett megfeszített ütemű ellenőrzés, és az MVH részére szeptember 5-én átadott kérelmek feldolgozása rendkívül rövid idő alatt – három héten belül – megtörtént, így már szeptember 23-án megszületett a támogatási határozatok egy jelentős része, és megkezdődhetett a támogatások kiutalása. A támogatás „de minimis” jellegére való tekintettel a 73/2011. (VII. 29.) VM rendelet a támogatásra biztosított pénzügyi keret kettős visszaosztását írta elő, amelyek eredménye alapján a hároméves időszakra nézve 7500 euró összegű mezőgazdasági „de minimis” keretüket teljes mértékben kihasználó termelők károsodott hektáronként 48 996 forintos támogatásban, míg az e keretet részlegesen kihasználó termelők 55 828 Ft/ha támogatásban részesülnek. Az MVH összesen 5151 igénylő kérelmére hozott teljes egészében vagy részben jóváhagyó határozatot, az 1,27 milliárd forintos támogatási keret kifizetése pedig még a rendeletben előírt határidő előtt megtörténik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 19:27, kedd | Belföld

Előkerült az ötéves kisfiú Tolnában!

A társadalmi összefogásnak köszönhetően csaknem egy nap kutatás után a Tolna-Mözs határában egy vetésben találták meg Gergőt.

2023. Március 28. 17:47, kedd | Belföld

Két rendőrautó szirénázva kísért a kórházba egy kismamát szállító autót

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát.

2023. Március 28. 12:42, kedd | Belföld

Mávinform: szerdától pályafelújítás kezdődik az észak-balatoni vonalon

Szerdától április végéig pályafelújítást végeznek az észak-balatoni vasútvonalon, és tizenkét vasúti átjáró épül át - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

2023. Március 28. 12:40, kedd | Belföld

Ötéves fiút keresnek Tolna-Mözsön

Több százan keresik azt az ötéves kisfiút, aki hétfő délután tűnt el otthonából Tolna-Mözsön - közölte honlapján a rendőrség.