Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2017. Október 08. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lidl Magyarország

Faragj vitaminszobrot, és nyerj félmilliót!

Faragj vitaminszobrot, és nyerj félmilliót!

Keresi az ország legegészségtudatosabb iskolásait a Lidl.

Lesújtóan rosszul táplálkoznak a magyar gyermekek: 30 százalékuk reggeli nélkül indul el az iskolába, a serdülők között minden negyedik gyermek túlsúlyos, nem fogyasztanak elegendő tejet, tejterméket, miközben az is fontos lenne, hogy a különböző vitaminok napi szinten megjelenjenek az étrendjükben – hívja fel a figyelmet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A negatív tendencia megfordítása érdekében a Lidl Magyarország idén is elindítja országos, a kisiskolásokat megszólító szemléletformáló pályázatát.

Egészségesen az iskolapadban! címmel idén immár harmadik alkalommal hirdeti meg a hazai általános iskolák számára a Lidl Magyarország a tudatos táplálkozásra fókuszáló pályázatát. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai támogatásával kiírt versenyre idén egy-egy, a diákok által készített vitaminszoborral nevezhetnek az intézmények. A zöldségekből és gyümölcsökből álló alkotások elkészítése során ugyanakkor tanulniuk is kell a diákoknak, hiszen a pályázat részeként el kell készteniük szobruk vitamintérképét is.

A tét nagy, az összesen 1 millió forint összdíjazású versenyen a győztes iskola nyereménye 500 ezer, a második helyezetté 300 ezer forint értékű Lidl vásárlási utalvány. Az alkotásokról október 31-től közel két héten keresztül a Lidl Magyarország Facebook oldalán a közönség is szavazhat. A legtöbb like-ot kapó vitaminszobrot nevező iskola 200 ezer forint értékű utalványt nyer.

A magyar kisiskolások táplálkozását vizsgáló felmérések azt mutatják, jelentős probléma van. A gyerekek több mint 30 százaléka reggeli nélkül indul el az iskolába, nem fogyasztanak elegendő tejet, tejterméket, pedig a kalciumhiányos táplálkozás jelentős mértékben befolyásolja a felnőttkori osteoporosis kialakulását. A serdülő korosztályra jellemző, hogy minden negyedik gyermek túlsúlyos, illetve elhízott, ami a későbbi krónikus betegségek kialakulásában játszik szerepet, hívja fel a figyelmet Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, aki hozzáteszi: „Mindezek mellett fontos lenne, hogy elegendő vízben és zsírban oldódó vitaminhoz jussanak a gyerekek, hiszen a szervezetben lejátszódó élettani folyamatokhoz, továbbá az immunrendszer stabilitásához ezek nélkülözhetetlenek."

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője az országos pályázat kapcsán elmondta: „Felelősen gondolkodó vállalatként a Lidl Magyarország kiemelt figyelmet fordít az egészséges táplálkozás népszerűsítésére. Bízunk abban, hogy a pályázat elkészítése során az iskolások számos új ismeretet szereznek a vitaminok egészségmegőrzésben játszott szerepéről, amit megosztanak majd osztálytársaikkal, családjukkal is.”

A pályázatokat az egeszsegesiskolak@gmail.com e-mail címre várják 2017. október 27-éig. Bővebb információk a lidl.hu/egyuttagyermekekert oldalon találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.

2022. Május 26. 15:38, csütörtök | Helyi

Hármas karambol történt Szany és Marcaltő között

Újra leszállt a mentőhelikopter Szany mellett.