Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 15. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Dani Richárd

Fejetlenség vagy taktikázás?

Fejetlenség vagy taktikázás?

Interpellációval folytatódott a csornai kistérség ügye.

"Ha én így tervezném meg a házépítést, az biztos összedőlne" címmel mondta el a polgármesternek címzett interpellációját Dani Richárd önkormányzati képviselő ma délelőtt a csornai képviselő-testület ülésén. Az interpellációban felvetett kérdésekre a polgármesternek írásban válaszolnia kell. A következő testületi ülésen a képviselő nyilatkozik, hogy elfogadja-e a választ. Ha a képviselő nem fogadja el, akkor a képviselő-testület szavaz a válasz elfogadásáról. Dani Richárd eljuttatta hozzánk interpellációjának szövegét, kérve annak közlését. A szöveget változtatás nélkül tesszük közzé:

Tisztelt Polgármester Asszony!

A sajtóban is komoly vitát váltott ki a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen hozott határozat, amely szerint Csorna kilép a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásból. Nem csak a határozat tartalma váltotta ki a vitát, hanem a napirend tárgyalásának módja is.

Már többször is szóvá tettem az elmúlt két évben a sebtében összehívott testületi üléseket, amikre az előterjesztést az ülésen kapom meg, és ahol azonnal döntenem is kell érdemi információk nélkül. Már többször is az volt a meggyőződésem, hogy az ellenzéki képviselők elől szándékosan titkolják a szándékaikat, hogy csak az utolsó pillanatban tudjuk meg, mire is hívtak össze rendkívüli ülést. Ahol aztán igennel kell szavaznom, különben kikiáltanak a város ellenségének. Ha egyáltalán el tudok menni az ülésre, amit délután hívnak össze másnap délelőtt 9 órára. Nem főállású képviselő vagyok. Így aztán nem csoda, ha határozatképtelenség miatt elmarad az ülés, mint az nemrégiben meg is történt.

Ha én úgy tervezném meg a házépítést, ahogy Önök a testületi munkát, az a ház biztos összedőlne. Mérnök vagyok, vállalkozásunkban házakat építünk. Megtanultam, nincs olyan, hogy majdnem jó, vagy talán jó lesz, a munkafolyamatokat nem lehet felcserélni, fázisokat nem lehet kihagyni. Nekem az önkormányzati munka is a fontosságról, a pontosságról, a felelősségtudatról, a másik megbecsüléséről szól. Kikérem magamnak, hogy akadályoznak a felelősségvállalásban, a jogaim érvényesítésében. Aztán olyan nyilatkozatot olvasok a FIDESZ-től, hogy engem nem érdekel a város pénze. Azt sem tudtam, hogy lesz ilyen napirend. Hogy tervezik itt a munkát, ha csak csütörtök délutánra derül ki, hogy péntek reggel 9-re össze kell hívni a testületi ülést, és péntek reggel kiderül, hogy még egy plusz napirendet is fel kell venni? Amiről állítólag hónapok óta egyeztettek a térség polgármestereivel. A sajtónyilatkozatokból kiderült, hogy ők erről a csornai szándékról nem tudtak.

Vagy inkább az az igazság, hogy régóta tervezte ezt a lépését a csornai önkormányzat vezetése? Szándékosan teremtett olyan helyzetet, hogy megszabaduljon egy problémától, amivel nem tud mit kezdeni, és a térség falvait cserbenhagyja, kínlódjanak vele ők nélkülünk?!

Elfogadom, hogy a rendkívüli ülés összehívása és a plusz napirend felvétele törvényes volt. Attól még lehet méltánytalan, embertelen.

Milyen alapon foglal állást súlyos anyagi kérdésekben Csorna Város Önkormányzat nevében a polgármester a társulásban? Ha valós probléma volt a társulásban, ami Csorna pénzét veszélyeztette, miért nem tárgyalt erről a csornai képviselő-testület?

Melyik az igaz? Fejetlenül, tudatos tervezés nélkül „esnek be” napirendek és előterjesztések a rendkívüli ülésekre, amik sokszor hetente követik egymást indokolatlanul? Vagy tudatosan taktikázik az önkormányzat vezetése, hogy becsapjon, kijátsszon másokat? Hol az ellenzéki képviselőket, hol a térség másik 30 önkormányzatát. Nem tudom melyik rosszabb, harmadik lehetőség nincs. Senkinek nem jutott eszébe a több mint 85 idős vagy fogyatékkal élő ellátott, a 35 munkavállaló? Hiába állították, hogy az intézmények további működése megoldott. Még csak ötletek vannak. Mindegyik intézményben vannak csornai ellátottak és dolgozók. Velük, családjaikkal szemben is van felelőssége a városnak! Velük mi lesz? Az értük vállalt felelősségből miért lépett ki Csorna, ráhagyva a problémákat a 30 községre, akik a társulásban maradtak?

Dani Richárd
önkormányzati képviselő
MSZP-DK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás