Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2015. Július 03. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI - fotó:police.hu

Feladta magát Kínában az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja

Feladta magát Kínában az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja

Kínában feladta magát az a kínai állampolgárságú férfi, akit a magyar rendőrség a május eleji, Akácfa utcai gyilkossággal gyanúsít - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az értesülést.

Lapinformációk szerint az egy 19 éves nő megölésével gyanúsított 32 éves Jao Kao-peng Pekingben adta fel magát a rendőrségen.

A BRFK megerősítette az értesülést, azt közölve: nemzetközi rendőri együttműködés keretében jutott a tudomásukra, hogy a férfi Kínában feladta magát. A kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A BRFK május 2-án közölte, hogy emberölés miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen, miután aznap holtan találtak egy 19 éves nőt VII. kerületi, Akácfa utcai lakásában. A rendőrség a kínai Jao Kao-penget gyanúsította meg a gyilkossággal, aki információik szerint elhagyta Magyarországot, emiatt május 19-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.