Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. December 29. 06:43, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Felborult és kigyulladt a repülőgép

Felborult és kigyulladt a repülőgép

Szárnyát törte, felborult és kigyulladt egy szovjet gyártmányú kirgiz repülőgép szerdán landolás közben Kirgizisztán déli részén: a balesetben 31-en sérültek meg.

A Tu-134-es repülőgép a fővárosból, Biskekből indult, és sűrű ködben próbált leszállni Os városának repülőterén – mondta el a sajtónak Iljasz Egemberdijev, az üzemeltető légitársaság szóvivője. A tüzet gyorsan eloltották, és kimenekítették a 82 utast, illetve a hatfős személyzetet. A harmincegy sérült közül 17 került kórházba. A baleset oka egyelőre ismeretlen. A miniszterelnök és egy csoport vezető tisztségviselő Osba utazott volna vizsgálatot folytatni, de a sűrű köd és az erős szél miatt el kellett halasztaniuk az utat.

Az ikerhajtóműves Tu-134-esek és Tu-154-esek alkották a szovjet utasszállítás gerincét az 1960-as évektől fogva, és a térségben több légitársaság ma is alkalmazza őket. Oroszországban és a szovjet utódállamokban meglehetősen rosszak a légi közlekedés biztonsági feltételei a spórolós magatartás, az elöregedő gépek gyatra karbantartása, a gyenge kormányzati felügyelet és a pilóták hiányos képzése miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.