Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Október 27. 08:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Rábaközi Civil Műhely Egyesület

Felhívás a Rábaköz civil társadalmához!

Felhívás a Rábaköz civil társadalmához!

A Rábaközi Civil Műhely Egyesület várja az érdeklődőket és csatlakozókat.

Egy térség erőssége nem csak az ott működő vállalkozások erejében, hanem az ott élő polgárok lelkületében is gyökerezik. Csak azok a tájegységek válhatnak erőssé, jelentőssé, amelyek a vállalkozásokban és az ott lakó emberekben megbúvó energiákat egyesíteni tudják. Igaz ez a Rábaközre is, amire évszázadokon át úgy tekintettek, mint gazdag kultúrtájra. Úgy érezzük, napjainkban mintha megkopott volna a táj fényessége.

Pedig szülőföldünkön számos olyan értékes munka zajlik, amelyek helyi, települési, tájegységi vagy annál is magasabb szintű hozzáadott értéket jelentenek. Ezek a tevékenységek sok esetben szétforgácsoltak, rejtve maradnak még az itt élők előtt is!
Ezért Hámori György, Kapuvár város polgármestere egy olyan szervezet létrehozását kezdeményezte, amelynek célja az öntevékeny civilek és civil szervezetek összefogásának erősítése.
A szeptemberben indult Rábaközi Civil Műhely Egyesület a Rábaköz 64 településén működő és szerveződés alatt álló civil szervezeteket, illetve az itt élő azon magánszemélyeket kívánja tömöríteni, akik tevékenységükhöz, hobbijukhoz, érdeklődési körükhöz, kutatási területeikhez szeretnének társakat, hasonló gondolkodású embereket találni, valamint velük együttműködni. A belépő tagok érdeklődésüknek megfelelően kisebb közösségeket alkotva tevékenykedhetnek, amelyhez szervezeti keretet, szakmai segítséget, pályázati- és jogi információkat, támogató szolgáltatásokat nyújt a létrejövő Rábaközi Civil Műhely Egyesület.

Az egyesület megalakuláskor az alábbi szekciókat indottuk, amelyek a későbbiek során változhatnak, bővülhetnek a tagok elvárásai, igényei alapján:
1. mezőgazdasági szekció: (pl. horgászok, kisállat tenyésztők, kertbarátok, méhészek, fogathajtók, lovaglók, stb.)
2. hagyományőrző szekció: (pl. helytörténet-kutatók, népdalénekesek, néptáncosok, éremgyűjtők, amatőr régészek, fafaragók, képeslapgyűjtők, családfakutatók, stb.)
3. sport szekció (pl. versenykerékpárosok, íjászok, sakkozók, autóversenyzők, tájfutók, stb.)
4. természetjáró és turisztikai szekció: (pl. túrakerékpárosok, falusi turizmussal foglakozók, természetfotósok, stb.)
5. technikai szekció: (modellezők, makettezők, informatikusok, fotósok, stb.)
Az egyes szekciókat agilis, hozzáértő, felkért személyek, a közösségeket pedig a tagok által megválasztott vezetők irányítják.
A Rábaközi Civil Műhely Egyesület politikamentes, kizárólagos célja a civil összefogás, a helyi társadalom erősítése. Biztosak vagyunk abban, hogy az együttműködés szorgalmazásával nem csak az egyéni eredmények számát, hanem a Rábaköz szellemi versenyképességét, a térség erejét is növelni tudjuk.
Várjuk mindazokat, akik közösséget keresnek maguknak, s részesei kívánnak lenni a Rábaköz eredményeinek további fenntartásában, valamint elkötelezettséget éreznek új értékek létrehozásában!
Részletes információ és jelentkezési lap az rcmeinfo@gmail.com címen kérhető.


Endrődy József és Hutflesz Mihály
felkért szervezők

Címkék: rábaköz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 20:05, szerda | Helyi

Megdöbbentő fordulat a kapuvári kettős gyilkosság ügyében

Egy nő és egy kisgyermek vesztette életét.

2024. Május 15. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!

2024. Május 15. 15:46, szerda | Helyi

Kettős gyilkosság Kapuváron

Anya és kislánya az áldozat.

2024. Május 15. 13:00, szerda | Helyi

Felújították a döri Katalin Otthon Időskorúak Gondozóházának villamos rendszerét

6,5 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásból