Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. Augusztus 18. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Felkészülten várják augusztus 20-át

Felkészülten várják augusztus 20-át

34 mentőegységgel lesz jelen az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények helyszínein az Országos Mentőszolgálat. A rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgoztak ki - értesült a HavariaPress.

A fővárosi ünnepi tűzijáték résztvevőire 34 mentőegység - rohamkocsik, esetkocsik, valamint két tömeges baleseti egység - személyzete vigyáz majd a Duna mindkét partján. A mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik, akik gyalogos elsősegélynyújtókként a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén megkezdik az ellátást és a helyszínre navigálják a mentőautót is.

Az Országos Mentőszolgálat az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot, hogy ünnepi programjaikat igazítsák az orvosmeteorológiai előrejelzésekhez, hőség esetén igyanak sok folyadékot, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhákba. Viharos időben lehetőleg ne fák alatt, hanem épületekben keressenek menedéket, a terület elhagyásakor pedig kövessék a biztonsági utasításokat. (pr)

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 18:09, csütörtök | Kék hírek

Megkívánta magát a kávézó teraszán a tolvaj

Egy kávézónál onanizált, bicikliket lopott, elkötött egy teherautót, amit meg is rongált, de a bácsalmási rendőrök elfogták a 41 éves helybélit.

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.

2022. Június 29. 13:08, szerda | Kék hírek

Addig provokálta a járókelőket, míg rendőrt hívtak

Egy férfi a járókelőket provokálta a Flórián térnél, ezért a lakók rendőrt hívtak ki rá.

2022. Június 29. 08:00, szerda | Kék hírek

Cseh férfi lopott ékszereket egy óbudai zálogházból, elfogták

Elfogtak a rendőrök egy cseh állampolgárt, aki a gyanú szerint mintegy hárommillió forint értékben lopott el ékszereket egy óbudai zálogházból - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon