Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 14. 11:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentették a nőt, aki a vád szerint meg akarta öletni gyermekét

Felmentették a nőt, aki a vád szerint meg akarta öletni gyermekét

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentett a Tatabányai Törvényszék egy tatai nőt, aki a vád szerint apját kérte meg, hogy fojtsa meg gyermekét – közölte a törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-vel.

Sós Réka tájékoztatása szerint az emberölésre való felbujtással vádolt asszony édesapja 2012 óta cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll. Az asszony leitatta, majd a tatai Cseke-tó partján megpróbálta rávenni, hogy ölje meg a babakocsiban ülő gyermekét.

A férfi a gyermek nyakát körülbelül 40-50 másodpercen át, kis erővel, két ujjal szorítani kezdte, azonban amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, abbahagyta a fojtogatást. A nyomozás során a férfi elismerte mindezt, ezért őt a bíróság testi sértés miatt 10 hónap - 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

A bíróság szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy az édesanya meg akarta öletni gyermekét, és azt sem lehetett megállapítani, hogy erre apját akarta rábírni.

A Tatabányai Törvényszék az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentette a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól. Az ügyész megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezés iránt fellebbezett, azonban a fellebbezést a Győri Fellebbviteli Főügyészség visszavonta, ezzel az ítélet az édesanya esetében is jogerőssé vált.

Címkék: felbújtás, gyermek, tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni