Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Január 18. 04:00, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Felmérések szerint Trump az amerikai történelem legkevésbé népszerű elnöke, Trump szerint csalnak

Felmérések szerint Trump az amerikai történelem legkevésbé népszerű elnöke, Trump szerint csalnak

Kedden közzétett közvélemény-kutatások szerint a héten hivatalba lépő Donald Trump a modern amerikai történelem legkevésbé népszerű elnöke. Twitter-bejegyzésében Trump azzal reagált, hogy a felmérések csalnak.

A szóban forgó felmérések egyikét a CNN hírtelevízió készíttette, a másikat pedig az ABC televízió és a The Washington Post című lap közösen.

A CNN adatai szerint Donald Trump népszerűsége 40 százalékos, szemben a jelenlegi elnök, Barack Obama 2009-ben (első megválasztása után) mért 84 százalékos népszerűségével.

Az ABC-Washington Post szintén 40 százalékos népszerűségről publikált adatokat, megjegyezve, hogy Jimmy Carter 1977-es beiktatása óta ez a legalacsonyabb népszerűségi mutató.

A felmérésekre reagáló Twitter-bejegyzésében Donald Trump leszögezte: "most ugyanazok készítik az elfogadottságról szóló felméréseket, akik a hamis választási felméréseket is csinálták és nagyot tévedtek. Ugyanúgy csalnak, mint korábban."

Egy másik Twitter-üzenetben a megválasztott elnök visszatért John Lewis demokrata párti képviselőre, aki vasárnap az NBC televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy nem ismeri el őt legitim elnöknek, mert "az oroszok választották meg", és nem is megy el a beiktatási ünnepségre. "Amióta kongresszusi képviselő vagyok, ez lesz az első alkalom, hogy nem veszek részt elnöki beiktatáson" - fogalmazott Lewis. Trump leszögezte, hogy ez nem igaz, Lewis már George W. Bush elnök beiktatási ünnepségét is bojkottálta. "Tévedés (vagy hazugság)! Busht is bojkottálta, mert úgy vélte, hogy 'álságos lenne részt venni Bush beiktatásán... nem hiszi, hogy Bush a valóban megválasztott elnök'. Ismerősen hangzik!" - írta üzenetében Donald Trump.

Közben John McCain arizonai republikánus szenátor is bírálta a 77 éves John Lewist, aki a hatvanas években az amerikai fekete polgárjogi mozgalom harcosa volt. McCain a Fox televíziónak adott interjújában "amerikai hősnek" nevezte a képviselőt, de leszögezte: "tény az, hogy Lewis képviselő nem először hangoztat nagyon szélsőséges álláspontot, és a bizonyíték leghalványabb jele nélkül ítélte el az Egyesült Államok megválasztott elnökét. Ezzel Lewis képviselő és nem más hírnevén esett csúnya folt."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.