Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Május 19. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Félmilliárd belvízvédelemre

Félmilliárd belvízvédelemre

A Dél-Hevesben húzódó Sajfoki belvízcsatorna ár- és belvíz-elvezetési képességének javítását szolgálja az a mintegy félmilliárd forintos fejlesztés...

Amelyet a tervek szerint július végére valósít meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Európai Unió támogatásával – tudatta Horváth Béla, az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese pénteken.

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló, 475 millió forint értékű projekt jelentősen javítja a Pély, Tarnaszentmiklós, Tiszanána és Sarud térségében élők életminőségét – közölte Horváth Béla.

A beruházás során egyrészt a meder kotrásával és kitisztításával javítják a csatorna vízelvezető képességét, másrészt modernizálják a műtárgyakat. A többi között olyan szivattyútelepeket és zsilipeket alakítanak ki, amelyek gazdaságosabbá és rugalmasabbá teszik a terület vízgazdálkodását.

A fejlesztés megvalósulásával biztosítható lesz a mezőgazdasági és a természetvédelmi tevékenységhez szükséges megfelelő mennyiségű és minőségű vízkészlet a térségben – mondta Horváth Béla.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.