Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2012. Május 19. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Félmilliárd belvízvédelemre

Félmilliárd belvízvédelemre

A Dél-Hevesben húzódó Sajfoki belvízcsatorna ár- és belvíz-elvezetési képességének javítását szolgálja az a mintegy félmilliárd forintos fejlesztés...

Amelyet a tervek szerint július végére valósít meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Európai Unió támogatásával – tudatta Horváth Béla, az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese pénteken.

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló, 475 millió forint értékű projekt jelentősen javítja a Pély, Tarnaszentmiklós, Tiszanána és Sarud térségében élők életminőségét – közölte Horváth Béla.

A beruházás során egyrészt a meder kotrásával és kitisztításával javítják a csatorna vízelvezető képességét, másrészt modernizálják a műtárgyakat. A többi között olyan szivattyútelepeket és zsilipeket alakítanak ki, amelyek gazdaságosabbá és rugalmasabbá teszik a terület vízgazdálkodását.

A fejlesztés megvalósulásával biztosítható lesz a mezőgazdasági és a természetvédelmi tevékenységhez szükséges megfelelő mennyiségű és minőségű vízkészlet a térségben – mondta Horváth Béla.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 14:59, kedd | Belföld

Így változott a terhességmegszakítások száma Magyarországon

Az elmúlt 30 évben igen jelentős csökkenés tapasztalható az elvégzett abortuszok számában.

2022. Szeptember 27. 14:54, kedd | Belföld

Szijjártó: a kormány feladata, hogy az ország kimaradjon a recesszióból

A kormány feladata, hogy Magyarország kimaradjon az Európára leselkedő recesszióból és továbbra is gazdasági növekedési pályán maradjon

2022. Szeptember 27. 14:53, kedd | Belföld

Kamatdöntés: 125 bázisponttal emelte az alapkamatot a monetáris tanács

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.