Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Felmondási idő alatt kitilthat-e a munkáltató?

Felmondási idő alatt kitilthat-e a munkáltató?

Felmondási idő alatt megteheti-e a munkáltató, hogy nem engedi be a dolgozót a munkahelyre? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Egészségügyben dolgozom 4. éve. 2 hete felmondtam, mert nem tudtam egy kolléga rossz indulatát elviselni. Az igazgató át akart rakni másik osztályra, amit nem fogadtam el. Közölte, hogy szedjem össze a cuccaimat és hétfőn már be se tegyem a lábamat az irodába, ezzel azt akarta elérni, hogy kénytelen legyek elfogadni a felajánlott munkakört. Mondtam, hogy hétfőtől betegállományba megyek, mert idegileg kikészültem, erre aláírták közös megegyezéssel a felmondásomat, mert tudták, hogy így akkor az év végéig nem fogok dolgozni menni. Szeretnék visszamenni dolgozni az év végéig, akkor jár le a felmondási időm, mert a betegállomány keveset fizet, meg teheti, hogy nem enged be az irodába, vagy más munkakörbe tesz át ? Köszönettel várom válaszát, egy elkeseredett közszolga.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A felmondása, természetesen, hatályos, ha megegyezés jött létre a felek között, az is, bár ez a megállapodás a bíróság előtt megtámadható, ha úgy véli, félrevezették, vagy erőszakkal vették rá annak megkötésére.

Szavaiból azonban inkább azt veszem ki, hogy szeretne dolgozni menni, mert magasabb lenne a jövedelme és ebben a korábbi betegsége már nem akadályozza., Amennyiben felgyógyult, jelentkezzék a munkáltatónál, ő majd eldönti, foglalkoztatja-e vagy távolléti díj fizetése mellett felmenti. Természetesen, amennyiben az önök megállapodása ettől eltér, úgy az abban foglaltakat kell alkalmazni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.