Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 24. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Beledi ÁMK

Felolvasómaraton Beledben

Felolvasómaraton Beledben

Több százan hallgatták a Kis herceget.

Sikeres felolvasómaratont tartottak a múlt héten a Beledi ÁMK Városi Könyvtárban. Mi is az a felolvasómaraton? Kiválasztottak egy művet, amit a vállalkozó szellemű látogatók felváltva olvastak fel a folyamatosan változó hallgatóságnak. A rendezvényt a Szív napjának nevezték el, a felolvasott mű pedig Saint-Exupéry: A kis herceg c.kisregénye volt. A mű a világirodalom egyik leghíresebb könyve, számos nyelvre lefordították, s több millióan olvasták szerte a világon.

Délelőtt az óvodásoknak és az iskolásoknak olvastak fel a világhírű műből.A gyerekek néma csendben figyelték a történetet a rögtönzött magyarázatokkal. A pedagógusok is folyamatosan érkeztek, így a program 14 óráig megszakítás nélkül folytatódott.

Napközben megérkezett Horváth Ferenc boldogságkutató is, akivel kellemes másfél órát töltöttek el a téren felállított pavilonok árnyékában. Irodalmi idézetekkel és az életből merített példáival járta körül az önzetlen jóság és a szeretet témakörét.
Délutánra bár gyérült a felolvasók száma, de 16 óráig még szállingóztak felolvasni vágyó gyerekek és felnőttek is. Közben jó hangulatban beszélgettek egymással a kényelmes padokon ülve, pogácsát majszolva, ásványvizet kortyolgatva.

A program végeztével kisorsolták a regisztrált jelenlévők között az apró meglepetés-ajándékokat, 28 kis csomag és 2 nagyobb díj talált gazdára.

A nap folyamán kb. 200-250 fő látogatta meg a rendezvényt, ebből 57-en vállalkoztak a felolvasásra. Nevüket, személyes aláírásukat táblán megörökítették.

A helyszínen kiállított, a rendezvény témájához kapcsolódó könyvtári könyvek között többen válogattak. A beiratkozás lehetőségét is megragadták néhányan.

Címkék: könyv, olvasás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!