Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2012. Február 28. 07:01, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Feltehetően nem kell újabb likviditásnövelés Japánnak

Feltehetően nem kell újabb likviditásnövelés Japánnak

Úgy tűnik, a japán jegybanknak nem kell aggódnia tovább a deflációs nyomás erősödése, ill. az exportteljesítmény szignifikáns romlása miatt, amint a jen 2 éve nem látott mértékben gyengült egy hónapos időtávot tekintve.

A japán fizetőeszköz 9 havi mélypontra süllyedt számos devizával szemben. A jegybank részéről feltehetően nem lesz szükség újabb likviditásnövelésekre, és a pénzügyminisztériumnak sem kell attól tartania, mikor kell újabb intervenciót eszközölnie a japán deviza piacán - írják a Quaestor elemzői. A gyengülő jen több szempontból is pozitív üzenetet hordoz: egyrészről a világgazdasági növekedés stabilizálódását fémjelzi, másrészt növeli a japán export versenyképességét és javítja a japán növekedési kilátásokat is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 09:28, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 548,8 millió, a halálos áldozatoké 6,338 millió a világon

A világon 548 825 955 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 338 515 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Július 02. 18:08, szombat | Külföld

Felvásárolja az országban megtermelt összes búzát Szlovénia

Szlovénia az állami árutartalékok intézeten keresztül felvásárolja az országban megtermelt össze búzát, továbbá 22 millió euró értékben támogatást nyújt a gazdálkodóknak

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,