Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 05. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: szöveg nif.hu, fotó infoRábaköz

Felújítás miatt egy évre zárták le a marcaltői Rába-hidat

Felújítás miatt egy évre zárták le a marcaltői Rába-hidat

A marcaltői Rába-híd teljes felújítása miatt 2011. augusztus 16-tól egy évre zárták le a Marcaltő és Szany közötti útszakaszt!

Az 1949-ben épült hídszerkezet medernyílásának acélszerkezetét az 1944-ben felrobbantott, régi szegedi közúti Tisza híd egyik nyílásának felhasználásával építették, vonórúdként a régi Széchenyi Lánchíd merevítőtartóit használták fel, az ártéri híd főtartóinak gerinclemezei a régi Erzsébet-híd merevítőtartóinak felső övlemezéből készültek.

A hídon építése óta nagyobb felújítási munkát nem végeztek. Az elmúlt hónapokban elbontották az ártéri híd teljes felszerkezetét, majd a felújított támaszokra új acél-vasbeton öszvér szerkezetet helyeztek el, valamint a Rába folyó feletti ív szerkezet esetében a vasbeton pályaszerkezet helyére új pályalemez épül. Ezekkel a beavatkozásokkal a híd teherbírása a jelenlegi 20 tonnáról 40 tonnára nő, így megszüntethető a 20 tonnás súlykorlátozás.

"A fenti munkálatokat azonban csak a híd teljes lezárása mellett lehet elvégezni, ezért a közlekedők számára terelőutat jelöltünk ki. A közlekedők Marcaltőről, illetve Szanyból a várkeszői Rába-hidat igénybe véve érhetik el a folyó túlsó oldalán lévő úti céljukat, a tájékozódást útbaigazító táblák segítik. A terelőúton kizárólag a 20 tonnánál könnyebb járművek közlekedhetnek, továbbá a várkeszői Rába-hídon csak egy sávon lehet közlekedni ezért a váltakozó irányú forgalom zökkenőmentes lebonyolítását jelzőlámpa irányítja."- olvasható a Nif Zrt honlapján.

képgaléria itt

Címkék: Rába-híd

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?