Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Augusztus 28. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Felújítják a mórichidai vízellátó rendszer elöregedett kútját

Felújítják a mórichidai vízellátó rendszer elöregedett kútját

Megoldódik 4 település ivóvízellátása.

Végső fázisába ért a mórichidai vízellátó rendszer elöregedett kútja melléfúrásos felújításának előkészítése. Az elkészült tervet az érintett tulajdonosok támogatásával a vízügyi hatóság jóváhagyta, a vízjogi létesítési engedélyt kiadta. A kútfelújítás tervezésére és megvalósítására az Energiaügyi Minisztérium 40 millió vissza nem térítendő támogatást biztosított.

- A mórichidai vízellátó rendszer Mórichida, Árpás, Egyed, Rábaszentmiklós községek, közel 1700 fő ivóvízellátását biztosítja.- mondta elLipovics János a Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatója. A vízigények kielégítése a Mórichida településen található vízműtelepen 2 db mélyfúrású kútból termelt ivóvízzel történik. A kitermelt víz vas- és mangántalanító berendezésen történő vízkezelés során válik megfelelő minőségűvé. Az 1985-ben és 1988-ban létesített víztermelő kutak karbantartásáról, szükség szerinti javíttatásáról a vízszolgáltató Pannon-Víz Zrt. gondoskodik, mint üzemeltető, azonban a kutak elöregedése, kapacitáscsökkenése idővel elkerülhetetlenül bekövetkezik.

Az 1985-ben létesített 1. számú víztermelő kút állapota a 2018. évi kúttisztítás ellenére olyan mértékig leromlott (hozama lecsökkent, homokol), hogy a vízigények biztonságos kielégítése érdekében annak melléfúrásos felújítása szükségszerűvé vált. Ennek során az elöregedett kút megfelelő műszaki megoldással eltömedékelésre kerül és egy új víztermelő kút létesítése történik ugyanazon vízadó rétegen. Az új kút kialakításával a vízműtelep víztermelési biztonsága ismételten ideális lesz a 4 település megfelelő ivóvízzel történő vízellátására- számolt be Lipovics János, majd hozzátette, hogy a nyertes kivitelező még augusztus hónapban munkaterületet kap és megkezdheti az új kút fúrását.

Címkék: ivóvíz, kút, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban

2024. Szeptember 28. 16:00, szombat | Helyi

Beledben kinyílik a céhláda

Múzeumi előadás érdekességekkel minden korosztálynak.

2024. Szeptember 28. 13:00, szombat | Helyi

Könyvklub indul Bősárkányban

Beszélgetések könyvélményekről.

2024. Szeptember 28. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Egész héten programok, ingyenes beiratkozás.