Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 13. 14:45, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Ferrari: Nem a kipufogós korlátozás miatt nyertünk

Ferrari: Nem a kipufogós korlátozás miatt nyertünk

A Ferrarinál meg vannak győződve...

A Ferrarinál meg vannak győződve róla, hogy Fernando Alonso Brit Nagydíjon aratott győzelme nem elsősorban a diffúzorra irányított kipufogókra vonatkozó változtatásokra vezethető vissza, hanem a csapat utóbbi versenyeken bevetett fejlesztéseinek, amelyek Silverstone-ban értek be tökéletesen. Sebastian Vettel is ettől tart, ezért válaszlépést sürget a Red Bulltól.

A Brit Nagydíjat megnyerő Fernando Alonso és a Ferrari-istálló meggyőződése szerint nem a kipufogókra vonatkozó egyszeri korlátozás miatt tudta legyőzni vasárnap a Red Bull pilótáit. A csapat a Brit Nagydíjra többek között új hátsó szárnnyal, padlólemezzel és kipufogóval érkezett, s a győztes szerint mindegyik fejlesztés olyan jól működött, hogy inkább ennek köszönhető a diadal.

„Nem hinném, hogy a diffúzor annyira fontos tényező lett volna. A McLaren az utolsó körökig a dobogóért küzdött, a Red Bull és a Ferrari pedig el is érte. Valenciában a Red Bull győzött, én pedig második lettem, úgyhogy nem látok különbséget e tekintetben" – mondta Alonso, aki a verseny leggyorsabb körét is megfutotta, csapattársa, az 5. helyen célba érő Felipe Massa pedig e tekintetben másodikként zárt Silverstone-ban.

Az olaszok csapatfőnöke, Stefano Domenicali amondó, megvárja a soron lévő nagydíjakat, mielőtt elkönyveli, hogy tényleg sínen van az istálló.

„További fejlesztésekkel készülünk, és meglátjuk, ez mire lesz elég. Célunk, hogy a következő futamokat is megnyerjük, de várnunk kell, amíg kiderül, valóban képesek vagyunk-e rá. A Red Bull és a McLaren is keményen nyomja, aztán a Nürburgringen majd kiderül, melyikünk hol áll."

A sportvezető hozzátette, a Ferrari végre gumikeveréktől függetlenül is kiváló teljesítményre volt képes, aminek nem lehet az oka a kipufogó használatának megváltoztatása.

Sebastian Vettel attól fél, hogy a Ferrari valóban a diffúzorra irányított kipufogók korlátozásától függetlenül lépett nagyot előre, ezért azt kérte a csapatától, tegyen válaszlépéseket.

„Nagyon fontos szakaszához érkeztünk a világbajnokságnak, és el kell fogadnunk, hogy a Ferrari versenytempóban jobb volt nálunk – mondta Vettel. – Tanulnunk kell az esetből, és tennünk azért, hogy a következő futamokon visszavágjunk. Még mindig nagy az előnyünk, de nem engedhetjük meg, hogy felzárkózzanak ránk."

Címkék: formula 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.