Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Május 16. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fertőszentmiklóson 300 szalmabála égett, Rábacsanakon vonattal ütközött egy autó

Fertőszentmiklóson 300 szalmabála égett, Rábacsanakon vonattal ütközött egy autó

A 19. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenöt eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenheten sérültek meg.

Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó hétfőn késő este az 1-es főút 158-as kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat.

Összeütközött két személyautó a 86-os főút 139-es kilométere közelében, Szilsárkány és Szil között. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember könnyebben megsérült a balesetben.

Négy kamion és egy kisteherautó karambolozott az M1-es autópálya 111-112-es kilométere között, Győr térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon szerda délelőtt. A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók végezték, egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki járművéből, áramtalanítottak és az útra került üzemanyagot itatták fel. Három embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Teljes terjedelmében égett egy faház csütörtökön este Győrben, a Tompa utcában. A lángok két ott lévő, használaton kívüli gépkocsit is érintettek. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy háromszáz körbálából álló kazal kapott lángra Fertőszentmiklós külterületén pénteken reggel. A kapuvári és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a hegykői és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését. Később a sarródi önkéntesek is részt vettek a munkálatokban, és erőgép is segítette a bálák szétszedését. Az egységek felügyelet mellett leégették a bálákat. A tűz nem veszélyeztetett semmit.

Összeütközött két személyautó és egy kistehergépkocsi Tét közelében a 83-as főút Győrszemere felé vezető szakaszán, az 54. kilométernél szombaton este. A személygépkocsik felborultak, a tetejükön álltak meg. A járművekből mindenki ki tudott szállni. A győri hivatásos, valamint a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították és visszaállították kerekeire a kocsikat, valamint letisztították az utat. A mentők három embert vittek könnyebb sérülésekkel kórházba.

Motorvonattal ütközött össze egy személyautó Rábacsanakon, a Vasút utcai átjáróban vasárnap délben. Az ütközés következtében a kocsi árokba borult, vezetője a csornai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni. A vonat az átjárótól mintegy száz méterre állt meg, öt utasa elhagyta a helyszínt. A baleset a közúti közlekedésben nem okozott forgalmi akadályt, a vonat azonban saját erejéből nem tudott továbbhaladni, mentéséről a vasúttársaság gondoskodott. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították és visszaállították kerekeire az autót. A kocsi vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállította kórházba a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 09:00, csütörtök | Helyi

Lomtalanítás lesz Szilban

Az elhelyezhető mennyiség ingatlanonként 0,5 köbméter.

2022. Július 06. 16:00, szerda | Helyi

Tudnivalók a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója.

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázatot írtak ki

Rábaközi fotósok figyelem!

2022. Július 06. 09:00, szerda | Helyi

Módosított menetrend a Budapest – Sopron/Szombathely vasútvonalon

Nem a Keletibe érkezik az IC.