Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2013. Július 25. 14:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Mióta Magyarország szakított a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával, az államadósság csökkenő pályára állt.

Reagált a Fidesz csütörtökön arra, hogy az MSZP-s Burány Sándor azt közölte: kétezer milliárd forinttal nőtt az államadósság a kormányváltás óta.
A szocialista politikus sajtótájékoztatóján - az Eurostat adataira hivatkozva - kijelentette: az Orbán-kormány ezen a téren is elbukta a szabadságharcot.
"Egyedül a baloldal bukott meg az államadósság- és a munkanélküliségi küzdelemben, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány ahelyett, hogy küzdött volna ellenük, megduplázta mind az államadósságot, mind a munkanélküliséget" - írta Burány Sándor szavaira válaszul a Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A kormánypárt szerint miután az Európai Bizottság és a nemzetközi elemzők is sorra ismerik el Magyarország teljesítményét, a szocialisták minden jel szerint tudatosan próbálják félrevezetni az embereket.
Hangsúlyozták: amióta Magyarország szakított "a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával", az államadósság csökkenő pályára, az ország pedig pénzügyileg saját lábára állt, és az európai országokéval ellentétben kedvezően alakul a foglalkoztatási trend.
Éppen az ellenkező irányba tart tehát az ország, mint a szocialisták idején, amikor az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, "és olyan felelőtlenül költekeztek, hogy miattuk 9 éven át túlzottdeficit-eljárás alatt állt az ország" - írta közleményében a Fidesz.
Reagálásukat azzal zárták, hogy az államadósság évközben hullámzik, annak valós mértékét az idén esedékes törlesztőrészlet, valamint a jövő évi törlesztőrészlet esetlegesen előrehozott kifizetése után lehet látni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma