Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 03. 07:14, szerda | Sport
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

FIFA – lemondott Blatter - nyomozás folyik ellene

FIFA – lemondott Blatter - nyomozás folyik ellene

Szövetségi nyomozás folyik az Egyesült Államokban Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke ellen, aki bejelentette távozási szándékát - írta kedden online kiadásában a The New York Times.

A liberális keleti parti lapnak név nélkül nyilatkozó amerikai tisztségviselők kijelentették, reményeik szerint a FIFA eddig már megvádolt vezetőinek közreműködésének elnyerése útján tudják majd összerakni a Blatter elleni bizonyítékokat.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy a Blatter elleni nyomozást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) folytatja. Ezt az FBI hivatalosan nem kommentálta.

A Blatter elnökségét végleg megrendítő újabb botrány múlt szerdán, két nappal a tisztújítás előtt robbant ki, amikor Zürichben svájci rendőrök az amerikai hatóságok nevében fellépve hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Velük együtt összesen 14 FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádolt meg 47 vádpontban az amerikai igazságügyi minisztérium, egyebek között bűnszövetkezet működtetésével, amelyhez több mint 150 millió dollárnyi vesztegetési pénz futott be.

Ugyanaznap jelentette be a svájci ügyészség, hogy büntetőeljárást indított a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság odaítélése kapcsán.

Blattert eddig nem érintették a korrupciós ügyek, de a The New York Times hétfőn, ugyancsak amerikai hivatalos személyekre hivatkozva arról írt, hogy Jérome Valcke, a FIFA főtitkára részese volt olyan átutalásoknak, amelyeknek közük lehetett a labdarúgó vb helyszínének eldöntéséhez. A lap értesülését Valcke és a FIFA is cáfolta.

A Blatter távozásáról szóló bejelentést pozitív lépésnek nevezték a vb olyan támogatói, mint a Coca-Cola Co., a Visa Inc, az Adidas AG és az Anheuser-Busch InBev SA. A szponzorok ugyanakkor jelezték, hogy többet várnak a FIFA-tól a korrupciós botrány tisztázása érdekében.

Címkék: blatter, fifa, lemond, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.