Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Október 18. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyeljünk a motorosokra, figyeljünk egymásra!

Figyeljünk a motorosokra, figyeljünk egymásra!

Rendőrségi felhívás

Az elmúlt időszakban, az ősz beköszöntével számos személyi sérüléses közlekedési baleset történt Győr-Moson-Sopron megyében, amelyek közül több esetben motorkerékpárosok részesei voltak az eseményeknek.

Az októberi kedvező időjárásra tekintettel a motorosok még jelentős számban vannak a közutakon. Ez a jelenség ebben az évszakban nem megszokott a gépkocsivezetők számára, ezért jobban kell figyelni a kétkerekű járművekre.

A közlekedés minden résztvevőjének felhívjuk a figyelmét az őszi időjárásra, a lehulló levelek és a lehűlő, sokszor párás aszfalt tapadást csökkentő hatására, amelyek nagymértékben negatív irányba változtatják meg a járművek, főként a motorkerékpárok stabilitását az úton, ezáltal nő a baleseti kockázat.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata meghaladja az átlagot. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért mindig fontos a megfelelő védőfelszerelés viselése, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

A legfontosabb alapelv motorozás közben, hogy mindig mindenki a saját tempójában közlekedjen. Sokan túlvállalják és veszélyes szituációkba hajszolják magukat.

A gépjárművezetők figyelmét felhívjuk, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Mindig figyeljünk a többi közlekedőre, legyenek figyelemmel a látómező holttereire, legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: ősz, motor, motoros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.