Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2021. Június 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmetlen kerékpárosok okoztak baleseteket

Figyelmetlen kerékpárosok okoztak baleseteket

A rendőrség felhívása a balesetek elkerülésére.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, az Árpád úton, 2021. június 7-én 11 óra 45 perckor. Egy 65 éves szlovák férfi közlekedett kerékpárral a Fehérvári út felől, az Árpád út irányába. Haladása során a Szent István út felőli gyalogos-átkelőhelyre úgy hajtott rá, hogy figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülék tilos jelzését, amelynek következtében a Szövetség utca felől, a Szent István út irányába a fényjelző készülék szabad jelzésére elinduló személygépkocsinak ütközött. A baleset során a biciklis megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, az Erkel Ferenc utcában, 2021. június 7-én 11 óra 40 perckor. Egy 73 éves helybéli férfi közlekedett kerékpárral a Móra Ferenc utca felől, az Erkel Ferenc utca irányába. Az úttestet keresztező kerékpárúton haladva, az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és egy jobbról érkező személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A biztonságos közúti közlekedés elengedhetetlen feltétele a kerékpárosok esetében is a közlekedési szabályok pontos ismerete és azok megtartása. Egyre gyakoribb, hogy a biciklista a gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűt hajtva halad át. Ez nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ezért a kerékpárosnak, ha a közúti jelzésből más nem következik, járművéről le kell szállnia és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia.

A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:00, vasárnap | Helyi

A segélyhívó szám nem játék!

Helyes használatával életeket menthetünk.

2024. Május 25. 16:00, szombat | Helyi

Petőházán május 31-én nyit a strand

Helyieknek kedvezményes szezonbérlet.

2024. Május 25. 13:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Csorna-Szombathely vasútvonalon

Vonatpótló buszok járnak.

2024. Május 25. 09:00, szombat | Helyi

Állami segítséggel próbálják átjátszani a kínaiaknak a csornai napelemgyárban alkalmazott svájci technológiát?

Csornán játszódott az elmúlt évtized egyik legsötétebb hazai története.