Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Április 22. 18:06, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Florida megvonja a Disney adókedvezményét

Florida megvonja a Disney adókedvezményét

A republikánus többségű floridai törvényhozás jóváhagyta csütörtökön a Walt Disney Co. vállalat vidámparkjainak otthont adó terület különleges adókörzeti státuszát megszüntető törvényjavaslatot

- jelentette a Miami Herald című helyi lap és a The Wall Street Journal.

Az 1967-ben létrehozott, "Reedy Creek Improvement District" nevű különleges körzet számos szabályozás, valamint bizonyos adók és díjak alól mentesíti a Disneyt. Az engedmény lehetővé tette a vállalat számára, hogy több, mint 50 éven keresztül minimális bürokráciával és kedvezményes adózási feltételekkel üzemeltesse vidámparkjait és üdülőhelyeit Florida államban.

A Republikánus Párt által vezetett képviselőház csütörtökön 70-38 arányban fogadta el a törvényjavaslatot, egy nappal azután, hogy a szenátus 23-16 arányban jóváhagyta azt.

A törvényhozók Ron DeSantis republikánus kormányzó utasítására vették a héten összehívott rendkívüli ülésszak napirendjére a törvénytervezetet. A Disney ugyanis nemtetszését fejezte ki a nemek és a szexualitás osztálytermi oktatását korlátozó floridai jogszabály miatt. A "Szülői jogok az oktatásban" (Parental Rights in Education Bill) nevű törvény azt kifejezetten tiltja, hogy az alsó tagozatos gyermekek szexuális irányultsággal és gender-identitással foglalkozó oktatásban részesüljenek, és a jogszabály tartalmaz olyan rendelkezést is, miszerint tilos az ideológiai oktatás az idősebb, de "nem megfelelő korú" diák részére is.

A Miami Herald ugyanakkor idézte Chris Sprowls házelnököt, aki szerint a Disney kedvezményeinek megvonását a képviselőház már régóta fontolgatta.

Ron DeSantis republikánus kormányzó közölte, hogy alá fogja írni a Disneyt hátrányosan érintő törvényt.

Címkék: adó, Disney, florida

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:02, csütörtök | Külföld

Öntesztelést javasolnak Szlovéniában az új tanévben

A szlovén közegészségügyi intézet (NIJZ) azt javasolja a diákoknak és a tanároknak, hogy végezzenek öntesztelést az új tanévben a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében

2022. Augusztus 11. 10:07, csütörtök | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 587,4 millió, a halálos áldozatoké 6,42 millió

Világszerte 587 454 447 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 427 233 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.

2022. Augusztus 11. 08:05, csütörtök | Külföld

Letartóztatták Spanyolország egyik legkeresettebb bűnözőjét

Letartóztatták Spanyolország egyik legkeresettebb bűnözőjét, akit saját ötéves lánya szexuális zaklatása miatt köröztek másfél éve - közölte a spanyol rendőrség szerdán.

2022. Augusztus 10. 15:08, szerda | Külföld

Gazdasági visszaeséssel fenyeget a Rajna alacsony vízállása Németországban

Tovább növeli a gazdasági visszaesés valószínűségét Németországban az alacsony vízállás az első számú vízi szállítási útvonalon, a Rajnán - írták német hírportálok kedden elemzői vélemények alapján.