Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Április 22. 18:06, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Florida megvonja a Disney adókedvezményét

Florida megvonja a Disney adókedvezményét

A republikánus többségű floridai törvényhozás jóváhagyta csütörtökön a Walt Disney Co. vállalat vidámparkjainak otthont adó terület különleges adókörzeti státuszát megszüntető törvényjavaslatot

- jelentette a Miami Herald című helyi lap és a The Wall Street Journal.

Az 1967-ben létrehozott, "Reedy Creek Improvement District" nevű különleges körzet számos szabályozás, valamint bizonyos adók és díjak alól mentesíti a Disneyt. Az engedmény lehetővé tette a vállalat számára, hogy több, mint 50 éven keresztül minimális bürokráciával és kedvezményes adózási feltételekkel üzemeltesse vidámparkjait és üdülőhelyeit Florida államban.

A Republikánus Párt által vezetett képviselőház csütörtökön 70-38 arányban fogadta el a törvényjavaslatot, egy nappal azután, hogy a szenátus 23-16 arányban jóváhagyta azt.

A törvényhozók Ron DeSantis republikánus kormányzó utasítására vették a héten összehívott rendkívüli ülésszak napirendjére a törvénytervezetet. A Disney ugyanis nemtetszését fejezte ki a nemek és a szexualitás osztálytermi oktatását korlátozó floridai jogszabály miatt. A "Szülői jogok az oktatásban" (Parental Rights in Education Bill) nevű törvény azt kifejezetten tiltja, hogy az alsó tagozatos gyermekek szexuális irányultsággal és gender-identitással foglalkozó oktatásban részesüljenek, és a jogszabály tartalmaz olyan rendelkezést is, miszerint tilos az ideológiai oktatás az idősebb, de "nem megfelelő korú" diák részére is.

A Miami Herald ugyanakkor idézte Chris Sprowls házelnököt, aki szerint a Disney kedvezményeinek megvonását a képviselőház már régóta fontolgatta.

Ron DeSantis republikánus kormányzó közölte, hogy alá fogja írni a Disneyt hátrányosan érintő törvényt.

Címkék: adó, Disney, florida

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.

2023. Február 06. 07:30, hétfő | Külföld

Ukrajna megígérte, hogy nem veti be orosz terület ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket

Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2023. Február 06. 07:25, hétfő | Külföld

Ferenc pápa: az egész világ háborúban van, meg kell állítani az önpusztítást

A világ egésze háborúban áll és saját megsemmisítése veszélyezteti - jelentette ki Ferenc pápa, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban tett apostoli látogatást.